Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa

2

Ικανό ψυχογράφημα του ήρωα από τον σκηνοθέτη Φιλίπ Φαραλντό, που όμως ξεμένει από ιδέες, οπότε χάνει προοδευτικά το ρυθμό και το ενδιαφέρον του.

Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa

Ικανό ψυχογράφημα του ήρωα από τον σκηνοθέτη Φιλίπ Φαραλντό, που όμως ξεμένει από ιδέες, οπότε χάνει προοδευτικά το ρυθμό και το ενδιαφέρον του.

Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa - εικόνα 1

Ο Ρόκι Μπαλμπόα του Σιλβέστερ Σταλόνε αγαπήθηκε από το κοινό­ όσο ελάχιστοι κινηματογραφικοί μποξέρ, καθώς παρουσιαζόταν ένας ήρωας που τα έδωσε όλα για τη δόξα­. Λίγοι όμως γνωρίζουν πως η υπόθεση των ταινιών «Ρόκι» βασίστηκε σε πραγματικό πρόσωπο, τον κατά κόσμον Τσακ Γουέπνερ, έναν μποξέρ της εργατικής τάξης με μόνιμο αντίπαλο εντός κι εκτός ριγκ τον εαυτό του. Ο σκηνοθέτης Φιλίπ Φαραλντό («Ο Εξαιρετικός κύριος Lazhar») κινηματογραφεί την αληθινή ιστορία του Γουέπνερ επιστρατεύοντας τον γεροδεμένο Αμερικανό ηθοποιό Λιβ Σράιμπερ.

Το μποξ είναι το μέσο που χρησιμοποιεί ο ήρωας για να φτάσει στην καταξίωση και την αναγνώριση (τις οποίες επιδιώκει με κάθε πιθανό τρόπο), ώστε να ξεφύγει από τη ρουτίνα μιας αδιάφορης ζωής. Η εμμονή του τον μετατρέπει σε κατά φαντασίαν «πρωταθλητή», με θολή κρίση και κίνητρα, αποτελώντας έτσι έναν μαχητή με αυτοκαταστροφικές τάσεις. Είναι ο τραγικός ήρωας με τα γάντια και ο Φαραλντό φροντίζει να υπογραμμίσει τις πτυχές του ψυχισμού και τα αόρατα νήματα που κινούν τη μοίρα­ του. Το σενάριό του όμως βγαίνει από νωρίς νοκ άουτ, μια και παραπατά μέσα στο ριγκ χάνοντας το ρυθμό και τον προσανατολισμό του.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa

Chuck
2
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 101 '
  • Φιλίπ Φαραλντό

Η ιστορία του Τσακ Γουέπνερ, του ανθρώπου που ενέπνευσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε να γράψει τον «Ρόκι».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.