Μαχητές των Δρόμων 8

1

Η Σαρλίζ Θερόν, η Κούβα και ένα… υποβρύχιο προστίθενται στα θεαματικά set pieces ενός ήδη ξεχειλωμένου καγκουρο-franchise.

Μαχητές των Δρόμων 8

Μια μυστηριώδης γυναίκα, η Σάιφερ, εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Ντομ, στον οποίο αποκαλύπτει ένα επικίνδυνο μυστικό. Μ’ αυτό μπορεί και τον εκβιάζει, αναγκάζοντάς τον να κλέψει ένα όπλο μαζικής καταστροφής και να στραφεί ενάντια στη Λέτι και στους αχώριστους συνεργάτες του. Η Σαρλίζ Θερόν, η Κούβα και ένα… υποβρύχιο προστίθενται στα θεαματικά set pieces ενός ήδη ξεχειλωμένου καγκουρο-franchise.

Μαχητές των Δρόμων 8 - εικόνα 1

Έπειτα από επτά ταινίες­, δεκάξι χρόνια και συνολικές εισπράξεις 3,4 δισ. δολαρίων δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον πλανήτη ο οποίος, αν γνωρίζει τι εστί «The Fast and the Furious», να αναρωτιέται αν το έβδομο σίκουελ της διάσημης κινηματογραφικής σειράς θα είναι ή όχι καλή ταινία. Οι πιστοί των πειραγμένων αυτοκινήτων, των γκαζιάρικων κυνηγητών και της απενοχοποιημένης, καταιγιστικής δράσης θα γεμίσουν για άλλη μία φορά τα multiplex, οι λάτρεις τού –έστω στοιχειώδους– ρεαλισμού, πάλι, θα βρίσκονται στη διπλανή αίθουσα.

Όλα τα σινεφίλ (;) ερωτήματα, λοιπόν, περιορίζονται απλώς στο τι καινούργιο σε σχέση με όλα όσα έχουν προηγηθεί επιφυλάσσουν η μοίρα (των... furious) και ο σεναριογράφος Κρις Μόργκαν στον Ντομ Τορέτο, ο οποίος περνάει με τη Λέτι το μήνα του μέλιτος στην Αβάνα. Για να σκοτώσει την ώρα του, κερδίζει κι έναν αγώνα οδηγώντας στους στενούς δρόμους της ένα σαράβαλο με την… όπισθεν, όμως τα ζόρια ξεκινούν όταν εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του μια μυστηριώδης γυναίκα, η Σάιφερ, η οποία του αποκαλύπτει ένα επικίνδυνο μυστικό. Με αυτό μπορεί και τον εκβιάζει, αναγκάζοντάς τον να κλέψει ένα όπλο μαζικής καταστροφής και να στραφεί ενάντια στη Λέτι και τους αχώριστους συνεργάτες του.

Μαχητές των Δρόμων 8 - εικόνα 2

Η διάθεση για χαβαλέ είναι τόσο ξεκάθαρη, που είναι κρίμα και άδικο να σταθείς απέναντι στα όσα εντελώς προσχηματικά και αυθαίρετα συμβαίνουν επί της οθόνης με όρους αληθοφανούς περιπέτειας. Έτσι όσοι δεν κουράστηκαν από ένα ήδη ξεχειλωμένο καγκουρο-franchise και διασκεδάζουν με την cool attitude των αλεξίσφαιρων ηρώων, τις εφηβικού χιούμορ ατάκες του Τεζ και τα απίθανα κασκαντεριλίκια θα καταευχαριστηθούν ακόμη μία δόση από «Μαχητές των Δρόμων», οι οποίοι μπορεί να έχασαν άδοξα τον Πολ Γουόκερ, κάνουν όμως ρελάνς με μια kick-ass Σαρλίζ Θερόν στα όρια του camp, την καρτποσταλική Κούβα, μια βροχή ιπταμένων αυτοκινήτων κι ένα πυρηνικό υποβρύχιο που κυνηγά να... πατήσει τους καλούς. Α, και την Έλεν Μίρεν σε –δεν το λες και αξέχαστο– cameo.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 147΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαχητές των Δρόμων 8

The Fate of the Furious
1
  • Περιπέτεια
  • 2017
  • Διάρκεια: 136 '
  • Φ.Γκάρι Γκρέι

Μια μυστηριώδης γυναίκα, η Σάιφερ, εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Ντομ, στον οποίο αποκαλύπτει ένα επικίνδυνο μυστικό. Μ’ αυτό μπορεί και τον εκβιάζει, αναγκάζοντάς τον να κλέψει ένα όπλο μαζικής καταστροφής και να στραφεί ενάντια στη Λέτι και στους αχώριστους συνεργάτες του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.