Αναζητώντας την Αλήθεια

1

Ένας άντρας που βιώνει μια βαριά απώλεια λαμβάνει ένα μυστηριώδες σημείωμα που τον καλεί σε μια απομονωμένη ορεινή καλύβα για να συναντήσει τον… θεό.

Αναζητώντας την Αλήθεια

Ένας άντρας που βιώνει μια βαριά απώλεια λαμβάνει ένα μυστηριώδες σημείωμα που τον καλεί σε μια απομονωμένη ορεινή καλύβα για να συναντήσει τον… θεό. Για τις επόμενες δύο βαρετές ώρες… Εκείνη (!) θα του εξηγήσει πως τα πάντα εν σοφία εποίησε, οπότε κανείς δεν έχει λόγο να διαμαρτύρεται για τα όσα στραβά και ανάποδα του συμβαίνουν. Εκτός από τα χολιγουντιανά θρησκευτικά μελοδράματα…

Αναζητώντας την Αλήθεια - εικόνα 1

«Yes. she is black!» Η απάντηση που δίνει ο αστροναύτης στην ερώτηση αν στο Διάστημα συνάντησε τον θεό, στο γνωστό από τα ’60s ανέκδοτο, γίνεται πραγματικότητα­ στη ζωή του Μαρκ Φίλιπς, ενός άντρα ο οποίος βιώνει καταθλιπτικά μια βαριά οικογενειακή απώλεια­. Μέχρι που λαμβάνει ένα μυστηριώδες, ανώνυμο σημείωμα το οποίο τον καλεί σε μια απομονωμένη ορεινή καλύβα για να συναντήσει τον... θεό. Για τις επόμενες δύο ημέρες και δύο απίστευτα βαρετές κινηματογραφικές ώρες...

Εκείνη (!), μια καλοσυνάτη Αφροαμερικανίδα, παρέα με έναν νεαρό ινδικής και μια νεαρή ασιατικής καταγωγής (ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα αντίστοιχα), θα του εξηγήσει πως τα πάντα εν σοφία εποίησε, οπότε κανείς δεν έχει λόγο να διαμαρτύρεται για τα όσα στραβά και ανάποδα συμβαίνουν στη ζωή του. Ο Μαρκ θα δυσκολευτεί, βέβαια, λιγάκι να χωνέψει όλη αυτήν την παγκοσμίως –και προσωπικώς– εξόφθαλμη μα τελικά δικαιολογημένη αδικία, σε ένα δακρύβρεχτο, εξωφρενικά διδακτικό θρησκευτικό μελόδραμα που βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Γουίλιαμ Π. Γιανγκ «Η καλύβα» και, τουλάχιστον στην οθόνη, εξελίσσεται αργά και βασανιστικά, σαν μάθημα κατηχητικού για αργόστροφα δεκάχρονα αμερικανάκια.

ΗΠΑ. 2017. Διάρκεια: 132΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Αναζητώντας την Αλήθεια

The Shack
1
  • Δραματική
  • 2017
  • Διάρκεια: 132 '
  • Στιούαρτ Χάζελνταϊν

Ένας άντρας που βιώνει μια βαριά απώλεια λαμβάνει ένα μυστηριώδες σημείωμα που τον καλεί σε μια απομονωμένη ορεινή καλύβα για να συναντήσει τον… θεό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.