Αντίδοτο στην Ευεξία

1,5

Ένα ανοικονόμητο θρίλερ που προδίδεται από τη δυομισάωρη διάρκεια, τη στιλιστική τελειοθηρία και τους πομπώδεις συμβολισμούς του.

Αντίδοτο στην Ευεξία

Ο νεαρός χρηματιστής της Wall Street Λόκχαρτ στέλνεται από την εταιρεία του σε ένα θεραπευτικό spa στις Άλπεις για να φέρει πίσω τον πρώην διευθυντή του που αρνείται να επιστρέψει στη δουλειά. Εκεί θα βρεθεί μπροστά σε μια εφιαλτική αποκάλυψη, σε ένα ανοικονόμητο θρίλερ που προδίδεται από τη δυομισάωρη διάρκεια, τη στιλιστική τελειοθηρία και τους πομπώδεις συμβολισμούς του.

Αντίδοτο στην Ευεξία - εικόνα 1

Μακάρι να μπορούσε να βρεθεί κι ένα αντίδοτο στην υπέρτατη κινηματογραφική φιλοδοξία... Διότι σε αυτό το αλπικό θρίλερ που υπογράφει ο Γκορ Βερμπίνσκι των «Πειρατών της Καραϊβικής» τα πάντα ξεχειλίζουν από δαύτη, ξεκινώντας από τη δυομισάωρη διάρκεια και φτάνοντας μέχρι τη στιλιστική τελειοθηρία και τους πομπώδεις συμβολισμούς. Κι όμως, το «Αντίδοτο στην Ευεξία» ξεκινά με τους καλύτερους κινηματογραφικούς οιωνούς. Η γνωριμία με τον νεαρό χρηματιστή της Wall Street Λόκχαρτ, τον οποίο στέλνει η εταιρεία του σε ένα θεραπευτικό spa στις Άλπεις για να φέρει πίσω τον πρώην διευθυντή του που ­αρνείται να επιστρέψει στη δουλειά, είναι τουλάχιστον δελεαστική.

Όσο και η πρώτη επαφή με το απόκοσμο ησυχαστήριο και τους εύπορους ασθενείς που βρίσκονται εκεί. Στη συνέχεια το αλλοπρόσαλλο σενάριο­ του Τζάστιν Χέιθ... απασφαλίζει καθώς συναντά την επιδεικτικότητα­ του Βερμπίνσκι, προσφέροντας έτσι έναν αμετροεπή κινηματογραφικό αχταρμά που περιλαμβάνει αλληγορίες για την καπιταλιστική απληστία, τη φυλετική καθαρότητα, την πλάνη της αθανασίας και την ενηλικίωση, ψήγματα από τον «Δράκουλα» και τη «Λάμψη», επαρχιώτες, πανκ μαχαιροβγάλτες και βαλς σε φλεγόμενα σαλόνια...

Γερμανία, ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 146΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Αντίδοτο στην Ευεξία

A Cure for Wellness
1,5
  • Θρίλερ
  • 2017
  • Διάρκεια: 146 '
  • Γκορ Βερμπίνσκι

Ο νεαρός χρηματιστής της Wall Street Λόκχαρτ στέλνεται από την εταιρεία του σε ένα θεραπευτικό spa στις Άλπεις για να φέρει πίσω τον πρώην διευθυντή του που αρνείται να επιστρέψει στη δουλειά. Εκεί θα βρεθεί μπροστά σε μια εφιαλτική αποκάλυψη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.