Βαϊάνα

3

Ακόμη μία δυναμική πριγκίπισσα κατορθώνει να υπηρετήσει με συνέπεια την παραμυθένια συνταγή της εφευρετικότατης Disney.

Βαϊάνα

Όταν στην Αρχαία Πολυνησία μια παλιά κατάρα απειλεί να καταστρέψει το νησί της Βαϊάνα, της νεαρής κόρης του τοπικού φύλαρχου, εκείνη ακούει το κάλεσμα του ωκεανού και ξεκινά μια θαλάσσια περιπέτεια για να λύσει τα μάγια. Ακόμη μία δυναμική πριγκίπισσα κατορθώνει να υπηρετήσει με συνέπεια την παραμυθένια συνταγή της εφευρετικότατης Disney.

Βαϊάνα - εικόνα 1

«Η Μικρή Γοργόνα», «Αλαντίν», «Ηρακλής». Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ρον Κλέμεντς έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση του ντισνεϊκού animation, η οποία πάτησε στον εκμοντερνισμό της διαχρονικής, χρυσοφόρας διηγηματικής συνταγής του θείου Γουόλτ. Μαζί με τον Ντον Χολ των «Υπερέξι», ο Κλέμεντς είναι και πάλι εδώ για να την εκτελέσει στο πλαίσιο μιας απόλυτα φροντισμένης παραγωγής και πάνω στις παραμυθένιες διαστάσεις μιας ιστορίας εμπνευσμένης από την πολυνησιακή παράδοση. Σύμφωνα με αυτήν, όταν στην Αρχαία Ωκεανία μια παλιά κατάρα απειλεί να καταστρέψει το νησί της Βαϊάνα, της νεαρής κόρης του τοπικού φύλαρχου, εκείνη αγνοεί τις αυστηρές διαταγές του πατέρα της, ακούει το κάλεσμα του ωκεανού και ξεκινά μια θαλάσσια οδύσσεια για να λύσει τα μάγια και να σώσει τον λαό της.

Στο δρόμο θα συναντήσει, ανάμεσα σε άλλα, πρώτα τον απρόθυμο να τη βοηθήσει πληθωρικό ημίθεο Μάουι, υπεύθυνο για όλη αυτήν τη φασαρία, και κατόπιν καρύδες-πειρατές θαρρείς βγαλμένες από έναν υδάτινο «Mad Max», ένα καβούρι με διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ (απολαυστικός ο Τζεμέιν Κλέμεντ) κι ένα ανίκητο τέρας από λάβα. Αστείοι συνοδοιπόροι, όπως ένας αλλήθωρος κόκορας, αγωνία, διασκεδαστικό θέαμα και τραγούδια του Λιν-Μανουέλ Μιράντα πλαισιώνουν την ευχάριστα προβλέψιμη περιπέτειά της, υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες και εισπράξεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Προβάλλεται σε πρωτότυπη, μεταγλωττισμένη, 2D και 3D εκδοχή.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Βαϊάνα

Moana
3
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 107 '
  • Ντον Χολ

Όταν στην Αρχαία Πολυνησία μια παλιά κατάρα απειλεί να καταστρέψει το νησί της Βαϊάνα, της νεαρής κόρης του τοπικού φύλαρχου, εκείνη ακούει το κάλεσμα του ωκεανού και ξεκινά μια θαλάσσια περιπέτεια για να λύσει τα μάγια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.