Rogue One: A Star Wars Story

2

Spin off του «Star Wars», το οποίο εξελίσσεται λίγο πριν από τα γεγονότα του (κινηματογραφικά) πρώτου «Πολέμου των Άστρων». Αξιοποιεί τη μυθολογία και την εικονογραφία του, ούσα στην πραγματικότητα μια θεαματική, προβλέψιμη διαστημική πολεμική περιπέτεια.

Rogue One: A Star Wars Story

Μια ομάδα επαναστατών με επικεφαλής τη νεαρή Τζιν Έρσο αναλαμβάνει να κλέψει τα σχέδια του υπέρτατου όπλου της αυτοκρατορίας, του Άστρου του Θανάτου. Spin off του «Star Wars», το οποίο εξελίσσεται λίγο πριν από τα γεγονότα του (κινηματογραφικά) πρώτου «Πολέμου των Άστρων». Αξιοποιεί τη μυθολογία και την εικονογραφία του, ούσα στην πραγματικότητα μια θεαματική, προβλέψιμη διαστημική πολεμική περιπέτεια.

Rogue One: A Star Wars Story - εικόνα 1

Μετά την αναγεννημένη saga του «Star Wars», η οποία συνεχίζεται τον επόμενο Δεκέμβριο με το «Episode VIII», ετοιμαστείτε τώρα και για τα «Star Wars Stories». Μια σειρά ταινιών που εξελίσσονται στο ίδιο κινηματογραφικό σύμπαν, με το «Rogue One» να λαμβάνει χώρα λίγο πριν από τα γεγονότα του πρώτου «Πολέμου των Άστρων» («Star Wars: Episode IV - A New Hope»). Το σενάριο των Κρις Γουέιτζ («Για Ένα Αγόρι», «Σταχτοπούτα») και Τόνι Γκιλρόι («Αρμαγεδδών», «Μάικλ Κλέιτον», η τριλογία του Τζέισον Μπορν) έχει για πρωταγωνίστρια την ατίθαση Τζιν Έρσο, η οποία από φυλακισμένη κακοποιός θα βρεθεί στα λημέρια της Αντίστασης και λόγω του οικογενειακού παρελθόντος της θα αναλάβει την επικίνδυνη αποστολή να βρει τον χαμένο για χρόνια πατέρα της: ένα λαμπρό επιστήμονα που δουλεύει γα την Αυτοκρατορία κατασκευάζοντας μυστικά το Άστρο του Θανάτου, το απόλυτα καταστροφικό όπλο.

Rogue One: A Star Wars Story - εικόνα 2

Έχοντας έτοιμα το μυθολογικό πλαίσιο, μια γνώριμη εικονογραφία και τα απόλυτα αφοσιωμένα εκατομμύρια των fans, ο Γκάρεθ Έντουαρντς - του ανεξάρτητου sci-fi θρίλερ «Monsters» και του ενδιαφέροντος «Godzilla» - προσθέτει ένα ακόμα ηρωικό κεφάλαιο στο κινηματογραφικό έπος του «Star Wars», διατηρώντας όλες τις απαιτούμενες ισορροπίες. Αυτές οι οποίες στηρίζουν μια θεαματική όσο και προβλέψιμη διαστημική περιπέτεια με οικείους χαρακτήρες (μια ακόμα χαριτωμένα δυναμική νεαρή ως πρωταγωνίστρια), στρωτή πλοκή, ξεκάθαρους καλούς και κακούς, τα πιο παλιά ηθικά διλήμματα και έμφαση στη δράση (το τελευταίο μέρος του φιλμ είναι μια γιγαντιαία μάχη). Με κάποιους διάσημους ήρωες του franchise να κάνουν το εντυπωσιακό πέρασμά τους και τον μουσικό Μάικλ Τζιατσίνο, μόνιμο συνεργάτη του Τζέι Τζέι Έιμπραμς, να αντικαθιστά επάξια τον Τζον Γουίλιαμς. Ποιος απ’ όλους όσοι νοιάζονται για την τύχη αυτού του μακρινού, πολύ μακρινού γαλαξία θα ζητούσε κάτι διαφορετικό;

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 133΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Rogue One: A Star Wars Story

2,5
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 133 '
  • Γκάρεθ Έντουαρντς

Μια ομάδα επαναστατών με επικεφαλής τη νεαρή Τζιν Έρσο αναλαμβάνει να κλέψει τα σχέδια του υπέρτατου όπλου της αυτοκρατορίας, του Άστρου του Θανάτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.