Όλγα

2

Αφελώς συναισθηματική, πολιτικά απλοϊκή και τηλεοπτικής κοπής βιογραφία της Όλγα Μπενάριο, γερμανικής καταγωγής σύζυγο του Βραζιλιάνου κομουνιστή ηγέτη Λουίς Κάρλος Πρέστες, η οποία εκτελέστηκε από τους ναζί το 1942.

Όλγα

Αφελώς συναισθηματική, πολιτικά απλοϊκή και τηλεοπτικής κοπής βιογραφία της Όλγα Μπενάριο, γερμανικής καταγωγής σύζυγο του Βραζιλιάνου κομουνιστή ηγέτη Λουίς Κάρλος Πρέστες, η οποία εκτελέστηκε από τους ναζί το 1942.

Όλγα - εικόνα 1

Αν και ο λογοτέχνης Χόρχε Αμάντο είχε γράψει για εκείνη με θερμά λόγια, η ιστορία της γεννημένης στο Μόναχο Εβραίας Όλγα Γκούντμαν Μπενάριο παρέμενε για πολλά χρόνια εν πολλοίς άγνωστη. Μέλος του γερμανικού κομουνιστικού κόμματος, σπουδασμένη στη Μόσχα και σύντροφος του Βραζιλιάνου κομουνιστή ηγέτη Λουίς Κάρλος Πρέστες, με τον οποίο είχαν μια κόρη, συνελήφθη στη Βραζιλία το 1936 και παραδόθηκε στα χέρια των ναζί, για να εκτελεστεί σε θάλαμο αερίων του Ράβενσμπρουκ το 1942.

Το 2004 και βασισμένος σε ένα βιογραφικό μπεστ σέλερ του Φερνάντο Μοραΐς, ο τηλεοπτικός σκηνοθέτης Χάιμε Μονζαρντίμ βοήθησε σημαντικά να γίνει γνωστότερη η ιστορία της, αφηγούμενός τη με τον πλέον ρομαντικό, ηρωικό και τηλεοπτικό τρόπο. Δίνοντας βάρος στην αναπαράσταση εποχής και στο σφοδρό έρωτά της με τον Πρέστες, η «Όλγα» αγιογραφεί την Μπενάριο εντελώς σχηματικά, ως έναν ασυμβίβαστο, αφοσιωμένο στις δίκαιες, επαναστατικές και πανανθρώπινες ιδέες του χαρακτήρα. Από κοντά και οι συναγωνιστές της, με πρώτο τον βγαλμένο από βραζιλιάνικη τελενοβέλα Πρέστες του Κάκο Κιόκλερ, την ώρα που αφελής λυρισμός, ιστορική αλήθεια κι εύκολο συναίσθημα γίνονται ένα.

Βραζιλία. 2004. Διάρκεια: 141΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλγα

Olga
2
  • Βιογραφική
  • 2004
  • Διάρκεια: 144 '
  • Χάιμε Μονγιαρδίμ

Η ιστορία της Όλγα Μπενάριο, γερμανικής καταγωγής σύζυγο του Βραζιλιάνου κομουνιστή ηγέτη Λουίς Κάρλος Πρέστες, η οποία εκτελέστηκε από τους ναζί το 1942.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.