Doctor Strange

2

Ένας καινούργιος, new age ήρωας της Marvel σώζει τον πλανήτη με εξαιρετική χρήση των εφέ, έξυπνο χιούμορ και μια απλοϊκή, διεκπεραιωτική πλοκή.

Doctor Strange

Ο κορυφαίος νευροχειρουργός Στίβεν Στρέιντζ τραυματίζεται σοβαρά στα χέρια εξαιτίας αυτοκινητικού ατυχήματος. Αναζητώντας θεραπεία, θα καταφύγει στο Κατμαντού και σε ένα εναλλακτικό κέντρο ανάρρωσης με πολλά θαυματουργά μυστικά. Ένας καινούργιος, new age ήρωας της Marvel σώζει τον πλανήτη με εξαιρετική χρήση των εφέ, έξυπνο χιούμορ και μια απλοϊκή, διεκπεραιωτική πλοκή.

Doctor Strange - εικόνα 1

Ένας καινούργιος ήρωας, ακόμη ένα εύσημο για τη Marvel, η οποία συνεχίζει να χτίζει υπερτουβλάκι υπερτουβλάκι το στερεό κινηματογραφικό της οικοδόμημα. Έτσι, δίπλα σε κινηματογραφικά δοκιμασμένους χαρακτήρες οι οποίοι από σίκουελ σε σίκουελ διασταυρώνουν τις περιπέτειές τους, υπάρχουν οι διακριτικές νέες προσθήκες που εμπλουτίζουν το υπερηρωικό πάνθεον. Τελευταία αυτή του κορυφαίου νευροχειρουργού Στίβεν Στρέιντζ, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά στα χέρια εξαιτίας αυτοκινητικού ατυχήματος. Αναζητώντας θεραπεία, θα καταφύγει στο Κατμαντού και σε ένα εναλλακτικό κέντρο ανάρρωσης με πολλά θαυματουργά μυστικά. Εκεί, υπό την καθοδήγηση της Αρχαίας, μιας αινιγματικής φιγούρας με υπερφυσικές δυνάμεις, θα μπορέσει να διευρύνει το πνεύμα του, θα ανακαλύψει νέους κόσμους και νέες διαστάσεις και τελικά θα συμπαραταχθεί με τους τελευταίους υπερασπιστές του πλανήτη ενάντια στις δυνάμεις του Σκοτεινού Σύμπαντος.

Doctor Strange - εικόνα 2

Γεννημένος το 1963 από την πένα του Στιβ Ντίτκο, ο Doctor Strange ήταν ένας αρκετά… ψυχεδελικός ήρωας για τα στάνταρντ της Marvel, επηρεασμένος έντονα από τον ανατολίτικο μυστικισμό. Με τα new age δεδομένα και την κατάλληλη σεναριακή προσαρμογή (από τον Τζον Σπέιτς του «Προμηθέα» και τον σκηνοθέτη Σκοτ Ντέρικσον με τον Ρόμπερτ Κάργκιλ, που έγραψαν μαζί τα δύο «Sinister») γίνεται εύκολα φιλικός στον σύγχρονο θεατή, ο οποίος βρίσκεται μπροστά σε μια περιπέτεια φαντασίας που καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τα θεαματικότατα­ εφέ της (το «Matrix» συναντά το «Inception»), χωρίς όμως αυτά να εξαφανίσουν την προσωπικότητα των κεντρικών χαρακτήρων.

Μιλάμε πάντα για την πολλαπλά δοκιμασμένη συνταγή της Marvel, φυσικά, η οποία εδώ κερδίζει από τη στιβαρή παρουσία των Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τίλντα Σουίντον, τα δίνει όλα σε σκηνογραφική εφευρετικότητα και σπάει την action σοβαρότητα με επιτυχημένες χιουμοριστικές σφήνες, αν και πατάει σε μια μάλλον απλοϊκή και διεκπεραιωτική πλοκή. Το εύκολο φινάλε συνοδεύεται από μια post end credits σκηνή, που μας δίνει να καταλάβουμε σε ποια επόμενη υπερηρωική ταινία θα ξαναδούμε τον Doctor Strange, ο οποίος ήρθε για να μείνει.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Doctor Strange

2,5
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 115 '
  • Σκοτ Ντέρικσον

Ο κορυφαίος νευροχειρουργός Στίβεν Στρέιντζ τραυματίζεται σοβαρά στα χέρια εξαιτίας αυτοκινητικού ατυχήματος. Αναζητώντας θεραπεία, θα καταφύγει στο Κατμαντού και σε ένα εναλλακτικό κέντρο ανάρρωσης με πολλά θαυματουργά μυστικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.