Ο Λογιστής

1,5

Υπερβολικά φιλόδοξο και βαρυφορτωμένο θρίλερ, το οποίο μάταια προσπαθεί να αιφνιδιάσει με τις ανατροπές του και να πρωτοτυπήσει ως μελέτη χαρακτήρων.

Ο Λογιστής

Υπερβολικά φιλόδοξο και βαρυφορτωμένο θρίλερ, το οποίο μάταια προσπαθεί να αιφνιδιάσει με τις ανατροπές του και να πρωτοτυπήσει ως μελέτη χαρακτήρων.

Ο Λογιστής - εικόνα 1

Θα μπορούσε ποτέ να πείσει ο Μπεν Άφλεκ ως αυτιστικός δολοφόνος; Κι όμως, η δυσκολότερη αποστολή που είχε να φέρει εις πέρας η τελευταία ταινία του Γκάβιν Ο’Κόνορ («Ζήτημα Τιμής», «Warrior», «Η Τζέιν Πήρε το Όπλο της») στέφτηκε λίγο πολύ με επιτυχία. Άλλα είναι όμως τα προβλήματά της, ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσει και κορυφώνει την ιστορία του Κρίστιαν Γουλφ, μιας μαθηματικής ιδιοφυΐας που πάσχει από Σύνδρομο Άσπεργκερ. Μοναχικός κι εντελώς αντικοινωνικός, ο Γουλφ διατηρεί ως βιτρίνα ένα απλό λογιστικό γραφείο, ενώ στην πραγματικότητα­ «καθαρίζει» τα οικονομικά προβλήματα διαφόρων διεθνών εγκληματικών οργανώσεων: από τρομοκράτες μέχρι καρτέλ ναρκωτικών. Κι ενώ η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος αρχίζει να σφίγγει­ τον κλοιό γύρω του, εκείνος αναλαμβάνει μια νόμιμη, φαινομενικά αθώα δουλειά σε εταιρεία ρομποτικής.

Ο Λογιστής - εικόνα 2

Το σενάριο του Μπιλ Ντιμπιούκ («Ο Δικαστής») θέλει να είναι ταυτόχρονα ένα περιπετειώδες θρίλερ και μια μελέτη χαρακτήρων. Ο Κρίστιαν δεν είναι ο μόνος «αταίριαστος» της υπόθεσης, καθώς γύρω του υπάρχουν πολλοί άλλοι, με πρώτη τη νεαρή λογίστρια Ντάνα Κάμινγκς, που προσπαθούν απεγνωσμένα να επικοινωνήσουν. Κι ενώ οι σφαίρες αρχίζουν να πέφτουν με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, τα διλήμματα των ηρώων εγείρουν όλο και σοβαρότερα ηθικά, κοινωνικά, ακόμη και φιλοσοφικά (περί καλού και κακού) ερωτήματα. Τελικά το συνολικό άθροισμα, επιβαρημένο μάλιστα με μερικές τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά της πιο τρελής σύμπτωσης ανατροπές, αποδεικνύεται υπερβολικά κοστοβόρο γι’ αυτόν τον φιλόδοξο «Λογιστή», ο οποίος χωρίς τις χιουμοριστικές εκλάμψεις και το στιβαρό καστ θα κινδύνευε να αγγίξει τα όρια της παρωδίας. Τώρα, κουτσά στραβά, καταφέρνει να κρατηθεί στα ανεκτά όρια του χολιγουντιανού entertainment, άσχετα αν εκείνος είχε στο νου του μιαν άλλη κινηματογραφική υπεραξία.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 128΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Λογιστής

The Accountant
2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 128 '
  • Γκάβιν Ο'Κόνορ

Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι ένας λαμπρός μαθηματικός που πάσχει από Σύνδρομο Άσπεργκερ. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα λογιστικό γραφείο, «καθαρίζει» τα οικονομικά προβλήματα διαφόρων διεθνών εγκληματικών οργανώσεων. Κι ενώ η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος σφίγγει τον κλοιό γύρω του, εκείνος αναλαμβάνει μια νόμιμη, φαινομενικά αθώα δουλειά σε εταιρεία ρομποτικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.