Το Κορίτσι του Τρένου

1,5

Διεκπεραιωτική και άνευρα σκηνοθετημένη μεταφορά ενός (wannabe «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε») αγωνιώδους μπεστ σέλερ.

Το Κορίτσι του Τρένου

Διεκπεραιωτική και άνευρα σκηνοθετημένη μεταφορά ενός (wannabe «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε») αγωνιώδους μπεστ σέλερ.

Το Κορίτσι του Τρένου - εικόνα 1

Τι θα ήταν το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» χωρίς το σενάριο της Τζίλιαν Φλιν και τη σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ; Το «Κορίτσι του Τρένου» είναι η απάντηση. Αν και το σαρδόνια αμοραλιστικό μυθιστόρημα της Φλιν είναι κλάσεις ανώτερο ως πρώτη ύλη από τον αναιμικό σωσία του διά χειρός Πόλα Χόκινς, υπήρχαν ένα σωρό πράγματα που θα μπορούσε κάποιος να ανασύρει από τις σελίδες του «…Τρένου» και να αναπτύξει σεναριακά (και σκηνοθετικά), στήνοντας ένα ψωμωμένο θρίλερ. Ανάμεσά τους η σχέση αλήθειας και παραίσθησης, η κρυφή ζωή των (αμερικανικών) προαστίων, τα πολλά πρόσωπα/προσωπεία της σύγχρονης γυναίκας, η μεταβίβαση της ενοχής, ο ανταγωνισμός των δύο φύλων ως πόλεμος εξουσίας… Η Έριν Κρεσίντα Γουίλσον («Η Γραμματέας», «Υποψία») ενδιαφέρεται κυρίως για το τελευταίο, στην ψυχολογική και σεξουαλική διάστασή του, φοβούμενη πως η πολυπρόσωπη και περίπλοκη χρονικά αφήγηση θα βραχυκυκλώσει αν φορτωθεί με επιπλέον αναφορές και σημάνσεις.

Το Κορίτσι του Τρένου - εικόνα 2

Κι όμως, η πλοκή φαντάζει πολύ πιο αγωνιώδης απ’ ό,τι υπόσχεται η ιστορία της χωρισμένης και αλκοολικής Ρέιτσελ, που μαθαίνει πως μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα, την οποία βλέπει κάθε μέρα από το τρένο της, αγνοείται. Πρόκειται για την νταντά της νέας οικογένειας του πρώην άντρα της, την οποία είχε δει λίγες ημέρες νωρίτερα αγκαλιά με κάποιον που δεν ήταν ο σύζυγός της. Αποφασίζει να μάθει την αλήθεια, μπλέκοντας σε ένα ζωντανό εφιάλτη που ο απρόσωπος Τέιτ Τέιλορ («Υπηρέτριες») σκηνοθετεί σαν δράμα χαρακτήρων. Ατελείωτα κοντινά πλάνα, περιγραφικές εικόνες, δράση που προχωρά μόνο μέσω των διαλόγων, απουσία οποιασδήποτε ατμόσφαιρας. Μια άνευρη, οριακά υποφερτή διεκπεραίωση δηλαδή, το πρωταγωνιστικό καστ της οποίας νομίζεις πως επιλέχτηκε ύστερα από διαγωνισμό ομορφιάς.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κορίτσι του Τρένου

The Girl on the Train
2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 112 '
  • Τέιτ Τέιλορ

Χωρισμένη και αλκοολική, η Ρέιτσελ μαθαίνει πως μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα την οποία βλέπει κάθε μέρα από το τρένο της αγνοείται. Πρόκειται για την νταντά της νέας οικογένειας του πρώην άντρα της, την οποία είχε δει λίγες μέρες πριν αγκαλιά με κάποιον που δεν ήταν ο σύζυγός της. Αποφασίζει να μάθει την αλήθεια, μπλέκοντας σε ένα ζωντανό εφιάλτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.