Η Καρδιά του Σκύλου

3

Ένας αβανγκάρντ, αλλά όχι εσωστρεφής, αποσπασματικός, μα ειλικρινής και τρυφερός στοχασμός πάνω στην απώλεια και στο θάνατο.

Η Καρδιά του Σκύλου

Η multimedia artist και ροκ περσόνα Λόρι Άντερσον φιλοσοφεί περί ζωής και τέχνης, με αφορμή τη σχέση με το αγαπημένο της τεριέ Λόλαμπελ. Ένας αβανγκάρντ, αλλά όχι εσωστρεφής, αποσπασματικός, μα ειλικρινής και τρυφερός στοχασμός πάνω στην απώλεια και στο θάνατο.

Η Καρδιά του Σκύλου - εικόνα 1

H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της multimedia artist και ροκ περσόνα Λόρι Άντερσον ως σκηνοθέτιδας είναι ένα ημερολόγιο-ντοκιμαντέρ μέσα από το οποίο εξομολογείται προσωπικές στιγμές, ανακαλεί αναμνήσεις και φιλοσοφεί περί ζωής και τέχνης, με αφορμή τη σχέση με το αγαπημένο της τεριέ Λόλαμπελ, το οποίο πέθανε­ το 2011. Με αβανγκάρντ στιλ, αλλά χωρίς εσωστρέφεια, αποσπασματικά, μα με ειλικρίνεια και τρυφερότητα, η 69χρονη Αμερικανίδα χρησιμοποιεί υλικό από 16 mm, handycam, σκίτσα και φωτογραφίες για να συνθέσει έναν πρωτότυπο στοχασμό πάνω­ στο θάνατο και στην απώλεια, περνώντας από την 11η Σεπτεμβρίου και τον Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν σε new age φιλοσοφίες, σύγχρονους αστικούς φόβους και τον Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας («Κάθε ερωτική ιστορία είναι μια ιστορία φαντασμάτων»). με μέγιστη διακριτικότητα και στον πρόσφατα χαμένο σύντροφό της Λου Ριντ.

ΗΠΑ, Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 75΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Καρδιά του Σκύλου

Heart of a Dog
3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2015
  • Διάρκεια: 75 '
  • Λόρι Άντερσον

Η multimedia artist και ροκ περσόνα Λόρι Άντερσον φιλοσοφεί περί ζωής και τέχνης, με αφορμή τη σχέση με το αγαπημένο της τεριέ Λόλαμπελ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.