Ο Δρόμος για το Λα Παζ

2,5

Ένα περιπετειώδες ταξίδι στη θαυμαστή λατινοαμερικάνικη γη σε ένα συγκινητικό road movie που αποτελεί το βραβευμένο ντεμπούτο του Φρανσίσκο Βαρόνε.

Ο Δρόμος για το Λα Παζ

Ο Σεμπαστιάν μετακομίζει μαζί με τη φίλη του σε ένα νέο διαμέρισμα στο Μπουένος Άιρες. Μόνο που το τηλέφωνο που βρίσκουν εκεί ανήκει σε μια εταιρεία μεταφορών. Με τις οικονομικές δυσκολίες να τον πνίγουν, ο νεαρός Αργεντινός αποφασίζει να δουλέψει ως παράνομος ταξιτζής. Μια μέρα ένας ηλικιωμένος πελάτης θα του ζητήσει να τον μεταφέρει στο Λα Παζ της Βολιβίας έναντι αδρής αμοιβής και κάπως έτσι ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι στη θαυμαστή λατινοαμερικάνικη γη, σε ένα συγκινητικό road movie που αποτελεί το βραβευμένο ντεμπούτο του Φρανσίσκο Βαρόνε.

Ο Δρόμος για το Λα Παζ - εικόνα 1

Ο Σεμπαστιάν μετακομίζει μαζί με τη φίλη του σε ένα νέο διαμέρισμα στο Μπουένος Άιρες. Μόνο που το τηλέφωνο που βρίσκουν εκεί ανήκει σε μια εταιρεία μεταφορών. Με τις οικονομικές δυσκολίες να τον πνίγουν, ο νεαρός Αργεντινός αποφασίζει να απαντήσει τελικά στις ασταμάτητες κλήσεις και να δουλέψει ως παράνομος ταξιτζής. Μια μέρα ένας ηλικιωμένος πελάτης θα του ζητήσει να τον μεταφέρει στο Λα Παζ της Βολιβίας έναντι αδρής αμοιβής. Κάπως έτσι ο Σεμπαστιάν και ο Χαλίλ ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι στη θαυμαστή λατινοαμερικάνικη γη, σε ένα συγκινητικό road movie που αποτελεί το βραβευμένο ντεμπούτο του Φρανσίσκο Βαρόνε.

Χρησιμοποιώντας ένα αταίριαστο πρωταγωνιστικό δίδυμο, ο νεαρός σκηνοθέτης στήνει ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό, που όσο γράφει το κοντέρ χιλιόμετρα τόσο θέτει ερωτήματα­ πάνω στη διαφορετικότητα, στην πνευματικότητα, στον κομφορμισμό, στο τέλος του «αργεντίνικου ονείρου» αλλά και στα προσωπικά βαρίδια που πρέπει να ξεφορτωθεί ο καθένας μας για να πάει μπροστά. Το χαμηλότονο φιλμ, διαθέτοντας χιούμορ και αβίαστους προβληματισμούς, θα έφτανε με μεγαλύτερη επιτυχία στον κινηματογραφικό προορισμό του αν ήταν πιο απρόβλεπτο, απέφευγε τις σεναριακές ευκολίες (οι ληστές-καρικατούρες) και, κυρίως, τη φολκλορική απεικόνιση της μουσουλμανικής κοινότητας της Αργεντινής.

Αργεντινή. 2015. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: DANAOS FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Δρόμος για το Λα Παζ

Camino a La Paz
2,5
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 94 '
  • Φρανσίσκο Βαρόνε

Ο Σεμπαστιάν μετακομίζει μαζί με τη φίλη του σε ένα νέο διαμέρισμα στο Μπουένος Άιρες. Μόνο που το τηλέφωνο που βρίσκουν εκεί ανήκει σε μια εταιρεία μεταφορών. Με τις οικονομικές δυσκολίες να τον πνίγουν, ο νεαρός Αργεντινός αποφασίζει να δουλέψει ως παράνομος ταξιτζής. Μια μέρα ένας ηλικιωμένος πελάτης θα του ζητήσει να τον μεταφέρει στο Λα Παζ της Βολιβίας έναντι αδρής αμοιβής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.