Αφιέρωμα για τον Αμπάς Κιαροστάμι στην Ταινιοθήκη

Τα φιλμ του σπουδαίου Ιρανού σκηνοθέτη «Ο Άνεμος θα μας Πάρει» και «Γνήσιο Αντίγραφο» προβάλλονται από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου στο Λαΐς

Αφιέρωμα για τον Αμπάς Κιαροστάμι στην Ταινιοθήκη

Ο πρόσφατος χαμός του Ιρανού auteur έκανε το καλλιτεχνικό σινεμά φτωχότερο. Η Ταινιοθήκη αποτίνει κινηματογραφικό φόρο τιμής στο έργο του Αμπάς Κιαροστάμι προβάλλοντας ολόκληρη την εβδομάδα δύο ταινίες του στο θερινό της σινεμά Λαΐς.

Πιο συγκεκριμένα, στις 9 μ.μ. το αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να δει το «Ο Άνεμος θα μας Πάρει» (1999), ένα χαμηλότονο, ποιητικό οδοιπορικό στο ιρανικό Κουρδιστάν. Στις 11 μ.μ. προβάλλεται το «Γνήσιο Αντίγραφο» (2010), μια υπαρξιακή βόλτα στους δρόμους της Τοσκάνης όπου η τέχνη συναντά την αληθινή ζωή.

Ακολουθεί το τρέιλερ του «Γνήσιου Αντίγραφου»

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Άνεμος θα μας Πάρει

The Wind Will Carry Us
3
  • Σινεφίλ
  • 1999
  • Διάρκεια: 118 '
  • Αμπάς Κιαροστάμι

Τρεις κάτοικοι της Τεχεράνης φτάνουν σ' ένα χωριό του Ιρανικού Κουρδιστάν. Κανείς δεν γνωρίζει το σκοπό της επίσκεψής τους, ούτε τι θέλουν στο παλιό νεκροταφείο. Στο τέλος θα φύγουν χωρίς τίποτα να έχει διευκρινιστεί απολύτως.

Γνήσιο Αντίγραφο

Copie Conforme / Certified Copy
2
  • Σινεφίλ
  • 2010
  • Διάρκεια: 106 '
  • Αμπάς Κιαροστάμι

Ένας Βρετανός συγγραφέας, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία για να παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο, συναντά μια Γαλλίδα και μαζί ξεκινούν ένα οδοιπορικό στην Τοσκάνη συζητώντας για τη ζωή και την τέχνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.