Συνήγορος Υπεράσπισης

1,5

Ένα δικαστικό δράμα που παρουσιάζει μια αφηγηματικά διάτρητη ιστορία, με σχηματικούς χαρακτήρες τους οποίους ερμηνεύουν η άχρωμη Ρενέ Ζελβέγκερ και ο ξύλινος Κιάνου Ριβς.

Συνήγορος Υπεράσπισης

Ένα δικαστικό δράμα που παρουσιάζει μια αφηγηματικά διάτρητη ιστορία, με σχηματικούς χαρακτήρες τους οποίους ερμηνεύουν η άχρωμη Ρενέ Ζελβέγκερ και ο ξύλινος Κιάνου Ριβς.

Συνήγορος Υπεράσπισης - εικόνα 1

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Ρίτσαρντ Ράμσεϊ αναλαμβάνει μία από τις δυσκολότερες υποθέσεις της καριέρας του. Πρόκειται για την υπεράσπιση του 17χρονου Μάικ Λάσιτερ, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του και ομολόγησε λίγο αργότερα την ενοχή του. Η πρόσληψη της καινούργιας βοηθού του Ζανέλ θα αλλάξει τις ισορροπίες στην αίθουσα του δικαστηρίου, με τις νέες αποκαλύψεις να μετατρέπουν την απόφαση σε θρίλερ... Ή μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να είχαν στο μυαλό τους οι συντελεστές του φιλμ. Διότι στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά το οσκαρικό «Παγωμένο Ποτάμι» η Κόρτνεϊ Χαντ κάνει μια παντελώς άστοχη επιστροφή με ένα δικαστικό δράμα που, αντί να ανάβει, βρέχει το φιτίλι του σασπένς όσο περνάει η ώρα. Ένοχος γι’ αυτό είναι ο ανενεργός για πάνω από 15 χρόνια σεναριογράφος Νίκολας Καζάν («Το Γύρισμα της Τύχης»), ο οποίος παρουσιάζει μια αφηγηματικά διάτρητη ιστορία με απόλυτα σχηματικούς χαρακτήρες. Η άχρωμη επιστροφή της αγνώριστης Ρενέ Ζελβέγκερ, ο ξύλινος Κιάνου Ριβς και η τηλεοπτική φωτογραφία του Τζουλς Ο’Λάφλιν οδηγούν στη χωρίς δημιουργικά ελαφρυντικά κινηματογραφική καταδίκη του δικαστικού δράματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Συνήγορος Υπεράσπισης

The Whole Truth
1,5
  • Δικαστικό Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 93 '
  • Κόρτνεϊ Χαντ

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Ρίτσαρντ Ράμσεϊ αναλαμβάνει την υπεράσπιση του 17χρονου Μάικ Λάσιτερ, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του και ομολόγησε λίγο αργότερα την ενοχή του. Η πρόσληψη της καινούργιας βοηθού του Ζανέλ θα αλλάξει τις ισορροπίες στην αίθουσα του δικαστηρίου, με τις νέες αποκαλύψεις να μετατρέπουν την απόφαση σε θρίλερ...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.