Το Θαύμα του Μαρσελίνο

3

Ένας μεταπολεμικός ύμνος στην παιδική αθωότητα που έγραψε ιστορία λόγω της υποβλητικής του κινηματογράφησης αλλά και του εξαιρετικού σάουντρακ που υπέγραψε ο Βάσκος κορυφαίος μουσικός Πάμπλο Σοροθάμπαλ.

Το Θαύμα του Μαρσελίνο

Ένας μεταπολεμικός ύμνος στην παιδική αθωότητα που έγραψε ιστορία λόγω της υποβλητικής του κινηματογράφησης αλλά και του εξαιρετικού σάουντρακ που υπέγραψε ο Βάσκος κορυφαίος μουσικός Πάμπλο Σοροθάμπαλ.

Το Θαύμα του Μαρσελίνο - εικόνα 1

Ε νας μεταπολεμικός ύμνος στην παιδική αθωότητα που έγραψε ιστορία λόγω της υποβλητικής του κινηματογράφησης αλλά και του εξαιρετικού σάουντρακ που υπέγραψε ο Βάσκος κορυφαίος μουσικός Πάμπλο Σοροθάμπαλ. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ισπανίας. έξω από την πόρτα του μοναστηριού της περιοχής βρίσκεται εγκαταλελειμμένο ένα βρέφος. Οι προσπάθειες των μοναχών να βρουν μια θετή οικογένεια αποδεικνύονται άκαρπες, οπότε το παιδί μεγαλώνει με δώδεκα πατεράδες...

Έχοντας την ανάγκη να επικοινωνήσει με συνομήλικούς του, ο Μαρσελίνο­ επινοεί έναν φίλο, τον Μανουέλ, ενώ αρχίζει να αναπτύσσει σχέσεις και με τον μυστηριώδη κάτοικο της σοφίτας. Εμφανείς οι εξπρεσιονιστικές επιρροές του φωτογράφου Χάινριχ Γκέρτνερ κι εξαιρετικής ακρίβειας η σκηνοθεσία του Βάιντα, με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή σεκάνς του θαύματος.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Θαύμα του Μαρσελίνο

Marcelino Pan y Vino
3
  • Σινεφίλ
  • 1955
  • Διάρκεια: 90 '
  • Λαντισλάο Βάιντα

Λίγο μετά την αποχώρηση των Γάλλων κατακτητών βρίσκεται εγκαταλελειμμένο ένα βρέφος έξω από την πόρτα του μοναστηριού μιας επαρχιακής πόλης της Ισπανίας. Οι προσπάθειες των μοναχών να βρουν μια θετή οικογένεια αποδεικνύονται άκαρπες, οπότε το παιδί μεγαλώνει με δώδεκα πατεράδες...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.