Sweet Sixteen

2

Μετρίου βεληνεκούς ανάλαφρο μελόδραμα, γυρισμένο προτού η Μπριζίτ Μπαρντό γίνει θορυβωδώς διάσημη με το «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα».

Sweet Sixteen

Μετρίου βεληνεκούς ανάλαφρο μελόδραμα, γυρισμένο προτού η Μπριζίτ Μπαρντό γίνει θορυβωδώς διάσημη με το «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα».

Sweet Sixteen - εικόνα 1

Προορισμένη για μεγάλη καριέρα, η 21χρονη το 1955 Μπριζίτ Μπαρντό είχε ήδη γυρίσει μισή ντουζίνα ταινίες κι είχε κάνει αίσθηση ποζάροντας –με τουαλέτα, αλλά και μπικίνι– στη φεστιβαλική Κρουαζέτ. Την ίδια στιγμή, ο σύζυγός της Ροζέ Βαντίμ (με τον οποίο θα γυρίσουν ένα χρόνο μετά το «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα») διασκευάζει σεναριακά μαζί με τον περιζήτητο στα ’50s σκηνοθέτη Μαρκ Αλεγκρέ ένα μυθιστόρημα της Αυστριακής Βίκι Μπομ, συγγραφέα του οσκαρικού «Grand Hotel». Σ’ αυτό παρακολουθούμε την καθημερινότητα μιας απαιτητικής μουσικής σχολής της Βιένης, εστιασμένης στον έρωτα δύο φιλόδοξων μαθητριών για έναν διάσημο τενόρο και δάσκαλό τους.

Η Μπαρντό αναλαμβάνει το ρόλο της γοητευτικής ενζενί δίπλα στον βαριεστημένο Ζαν Μαρέ και αποδεικνύεται υπερβολικά σέξι για τραγουδίστρια της όπερας, με τις συνηθισμένες μελοδραματικές ευκολίες της δεκαετίας του ’50 να φαντάζουν σήμερα υπερβολικές και εντελώς ξεπερασμένες. Το μυθιστορηματικό υλικό, όμως, διαθέτει κάποιο στοιχειώδες βάθος και μια νότα μελαγχολίας και ο Μαρκ Αλεγκρέ μπορεί να διεκπεραιώσει με επαγγελματισμό το προβλέψιμο, αξιομνημόνευτο αποκλειστικά για την ανερχόμενη πρωταγωνίστριά του δράμα του.

Α/Μ. Γαλλία. 1955. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Sweet Sixteen

Futures Vedettes
2
  • Δραματική
  • 1955
  • Διάρκεια: 96 '
  • Μαρκ Αλεγκρέ

Η καθημερινότητα μιας απαιτητικής μουσικής σχολής της Βιένης, εστιασμένης στον έρωτα δυο φιλόδοξων μαθητριών για έναν διάσημο τενόρο και δάσκαλό τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.