Η Ομορφότερη Εποχή

3

Μια αρκετά τολμηρή, αλλά κινηματογραφικά πιο συγκρατημένη «Ζωή της Αντέλ», η οποία αντανακλά πειστικά τη μετά τον Μάη του ’68 ιδεολογικοπολιτική ατμόσφαιρα.

Η Ομορφότερη Εποχή

Μια αρκετά τολμηρή, αλλά κινηματογραφικά πιο συγκρατημένη «Ζωή της Αντέλ», η οποία αντανακλά πειστικά τη μετά τον Μάη του ’68 ιδεολογικοπολιτική ατμόσφαιρα.

Η Ομορφότερη Εποχή - εικόνα 1

Σκηνοθέτης χαμηλότονων γυναικείων δραμάτων («Η Πρόβα» με την Εμανουέλ Μπεάρ, «Φεύγω» με την Κριστίν Σκοτ Τόμας), η Κατρίν Κορσινί επιχειρεί με την «Ομορφότερη Εποχή» να υπογράψει τη δική της «Ζωή της Αντέλ», αφηγούμενη μια λεσβιακή ερωτική ιστορία αυστηρά καθορισμένη από το κοινωνικό της πλαίσιο. Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 1971, όπου η Ντελφίν, κόρη αγροτών, καταφθάνει για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο. Εκεί θα γνωρίσει τη μαχητική φεμινίστρια Καρόλ, με την οποία θα ερωτευτούν παθιασμένα. Η ευτυχής σχέση τους, όμως, θα διαταραχτεί όταν ο πατέρας της Ντελφίν αρρωστήσει βαριά κι εκείνη χρειαστεί να επιστρέψει στη φάρμα τους για να βοηθήσει τη μητέρα της. Η Καρόλ δεν θα το σκεφτεί πολύ και θα την ακολουθήσει, αλλά μέσα στο συντηρητικό επαρχιακό μικρόκοσμο η σχέση των δύο γυναικών πρέπει να κρατηθεί μυστική.

Από τη μια μεριά η γαλλική πρωτεύουσα λίγο μετά την εξέγερση του Μάη του ’68 και από την άλλη η γαλλική επαρχία, μόνιμα δεμένη με πολύ πιο γήινες ανάγκες. Ανάμεσά τους ένας έρωτας που προσπαθεί να αψηφήσει το κομφορμιστικό περιβάλλον, με την Κορσινί να αναρωτιέται νηφάλια τι είναι αυτό –το ταξικό, το ψυχολογικό, το ιδεολογικό– που τον τρέφει. Ή, στην αντίθετη περίπτωση, που τον εμποδίζει να προχωρήσει, θυμίζοντάς του άλλες, εξίσου άμεσες προτεραιότητες.

Όλα αυτά χωρίς έντονες δραματικές εξάρσεις, οι οποίες θα ανέβαζαν την κινηματογραφική θερμοκρασία (μπροστά στο κοχλάζον ηφαίστειο της «…Αντέλ», η ταινία μοιάζει με ιαματικά λουτρά), αλλά με ένα απόλυτα αφοσιωμένο ερμηνευτικά πρωταγωνιστικό δίδυμο (αποκάλυψη η ροκ τραγουδίστρια Ιζιά) και μια ήπια, ψύχραιμη ματιά απέναντι στην ιστορικο-πολιτική ατμόσφαιρα των ταραγμένων ημερών και τα πάθη των ηρωίδων.

Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: SEVEN FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ομορφότερη Εποχή

La Belle Saison
3
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 105 '
  • Κατρίν Κορσινί

Στο Παρίσι του 1971 η Ντελφίν, κόρη αγροτών, και η ενεργή φεμινίστρια Καρόλ ερωτεύονται. Όταν ο πατέρας της Ντελφίν αρρωσταίνει βαριά, εκείνη γυρίζει στη φάρμα τους. Η Καρόλ την ακολουθεί, αλλά στην κλειστή επαρχιακή κοινωνία η σχέση τους πρέπει να μείνει μυστική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.