Ο Ήχος της Σιωπής

2

Συμμετοχή στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Κανών για ένα arty οικογενειακό (μελο)δράμα, πολύ πιο σοβαροφανές και προβλέψιμο απ’ όσο πειστικό και ειλικρινές.

Ο Ήχος της Σιωπής

Τρία χρόνια μετά το θάνατο μιας διάσημης πολεμικής ανταποκρίτριας, μια εκδήλωση στη μνήμη της θα φέρει ξανά κοντά τον σύζυγό της και τους δυο του γιους, αποκαλύπτοντας κι ένα επώδυνο μυστικό από το παρελθόν. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Κανών για ένα arty οικογενειακό (μελο)δράμα, πολύ πιο σοβαροφανές και προβλέψιμο απ’ όσο πειστικό και ειλικρινές.

Ο Ήχος της Σιωπής - εικόνα 1

Πόσες φορές έχουμε δει στο αμερικανικό σινεμά μια δυσλειτουργική οικογένεια με μέλη τα οποία, λέγοντας διαρκώς ψέματα πρώτα στον εαυτό τους και κατόπιν στους γύρω τους, υποφέρουν γιατί αδυνατούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους; Μέχρι που μια μικρή συγκυρία φέρνει στο φως μια μεγάλη αποκάλυψη, και αυτή με τη σειρά της τον καθένα προ των ευθυνών του (και των «αληθινών συναισθημάτων» του), με την απαραίτητη τραυματική λύτρωση να συνοδεύει το συγκινητικό φινάλε; Αμέτρητες, στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε τώρα και μια αγγλόφωνη βερσιόν τού –αν μη τι άλλο– ταλαντούχου Νορβηγού Γιόακιμ Τρίερ («Όσλο, 31 Αυγούστου»), στην οποία τρία χρόνια μετά το θάνατο μιας διάσημης πολεμικής ανταποκρίτριας, μια εκδήλωση στη μνήμη της θα φέρει ξανά κοντά τον σύζυγό της και τους δυο του γιους, αποκαλύπτοντας παράλληλα ένα επώδυνο μυστικό από το παρελθόν. Αποτέλεσμα είναι ένα arty, στιλιζαρισμένο (μελο)δράμα, πολύ πιο σοβαροφανές και προβλέψιμο απ’ όσο πειστικό και ειλικρινές, το οποίο συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των περσινών Κανών.

Νορβηγία, Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ήχος της Σιωπής

Louder than Bombs
2
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 109 '
  • Γιόακιμ Τρίερ

Τρία χρόνια μετά το θάνατο μιας διάσημης πολεμικής ανταποκρίτριας, μια εκδήλωση στη μνήμη της θα φέρει ξανά κοντά τον σύζυγό της και τους δυο του γιους, αποκαλύπτοντας κι ένα επώδυνο μυστικό από το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.