Παραμύθι Χωρίς Όνομα

Mια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη μεταφορά του μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Παραμύθι Χωρίς Όνομα

Στο ευλογημένο βασίλειο του Συνετού Α΄ έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί. Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να δράσει σε μια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη μεταφορά του μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Παραμύθι Χωρίς Όνομα - εικόνα 1

Πόσο πιστά θα μπορούσε άραγε να μεταφερθεί στην οθόνη το υπερβολικά διδακτικό και μάλλον ξεπερασμένου ως αλληγορία σήμερα μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα»; Η ταινία του Κώστα Καλπατζίδη παίρνει αρκετές ελευθερίες από το πρωτότυπο υλικό, μένει όμως πιστή στην πλοκή και το πνεύμα του, μεταφέροντάς μας στο βασίλειο του Συνετού Α΄, όπου πλέον έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί.

Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να αφυπνίσει τους πολίτες και μαζί τους να υπερασπιστεί το βασίλειο απέναντι στους εχθρούς που κινούνται εναντίον του, σε μια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη περιπέτεια(;) εποχής σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς να σπάνε κάθε ρεκόρ πομπώδους ερμηνείας, τη διεύθυνση παραγωγής να δουλεύει με… αρνητικό μπάτζετ και το σκηνοθέτη να περνά από εσωτερικά πλάνα σαπουνόπερας σε ταρκοφσκικά ξεσπάσματα, όλα θυμίζουν κινηματογραφημένη παράσταση παιδικού θεάτρου που δεν πρόλαβε να κάνει πρόβες.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Παραμύθι Χωρίς Όνομα

  • Φαντασίας
  • 2015
  • Διάρκεια: 120 '
  • Κώστας Καλπατζίδης

Στο ευλογημένο βασίλειο του Συνετού Α΄ έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί. Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να δράσει…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.