Πρακτοράτζα

Ο άλλοτε ηγέτης της πολιτικά ανορθόδοξης κωμωδίας Σάσα Μπάρον Κοέν («Ali G», «Μπόρατ») στη χειρότερη και σαχλότερη στιγμή της καριέρας του.

Πρακτοράτζα

Ο Νόμπι είναι ένας χούλιγκαν που ζει στο Γκρίμσμπι της Βόρειας Αγγλίας μαζί με την πολυμελή οικογένειά του. Μαθαίνοντας ότι ο χαμένος εδώ και δεκαετίες αδελφός του βρίσκεται στο Λονδίνο, ο ανεκδιήγητος πάτερ φαμίλιας ταξιδεύει στην πρωτεύουσα, μπλέκοντας άθελά του σε ένα θανάσιμο κατασκοπικό παιχνίδι. Ο άλλοτε ηγέτης της πολιτικά ανορθόδοξης κωμωδίας Σάσα Μπάρον Κοέν («Ali G», «Μπόρατ») στη χειρότερη και σαχλότερη στιγμή της καριέρας του.

Πρακτοράτζα - εικόνα 1

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν, άλλοτε ηγέτης της πολιτικά ανορθόδοξης αγγλικής κωμωδίας («Ali G», «Μπόρατ»), είχε δείξει από καιρό σημάδια δημιουργικής ανακύκλωσης. Ο προ τετραετίας «Δικτάτορας» μας είχε προϊδεάσει για την κάτω βόλτα του Βρετανού περφόμερ, αλλά η «Πρακτοράτζα» πραγματικά ξεπερνά κάθε όριο. Πρωταγωνιστής στην κατ’ όνομα κωμωδία είναι ο Νόμπι, ένας χούλιγκαν που ζει στην επαρχιακή πόλη του Γκρίμσμπι της Βόρειας Αγγλίας μαζί με την πολυμελή οικογένειά του.

Μαθαίνοντας ότι ο χαμένος εδώ και δεκαετίες αδελφός του βρίσκεται στο Λονδίνο, ο ανεκδιήγητος πάτερ φαμίλιας ταξιδεύει στην πρωτεύουσα, μπλέκοντας άθελά του σε ένα θανάσιμο διεθνές κατασκοπικό παιχνίδι. Ο Σάσα Μπάρον Κοέν υπογράφει το σενάριο της φρικτά άνοστης περιπέτειας που προσπαθεί με μια σειρά από σαχλο-σεκάνς να συνδυάσει την τζεϊμσποντική δράση με την αγγλική λαϊκή κουλτούρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ούτε η απίστευτα προσχηματική πλοκή ούτε οι κραυγαλέες χιουμοριστικές αστοχίες, αλλά η στροφή του ταλαντούχου Κοέν στην ακραία αμερικανική κωμική χοντράδα, με τη σκηνή του οργίου ελεφάντων να αποτελεί μια από τις χειρότερες κινηματογραφικές εμπειρίες της ζωής μου.

Μ. Βρετανία. 2016. Διάρκεια: 82΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Πρακτοράτζα

The Brothers Grimsby
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 82 '
  • Λουί Λετεριέ

Ο Νόμπι είναι ένας χούλιγκαν που ζει στο Γκρίμσμπι της Βόρειας Αγγλίας μαζί με την πολυμελή οικογένειά του. Μαθαίνοντας ότι ο χαμένος εδώ και δεκαετίες αδελφός του βρίσκεται στο Λονδίνο, ο ανεκδιήγητος πάτερ φαμίλιας ταξιδεύει στην πρωτεύουσα, μπλέκοντας άθελά του σε ένα θανάσιμο κατασκοπικό παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.