Deadpool

3

Η πλέον αστεία, αυτοσαρκαστική και αυστηρά ενήλικη περιπέτεια της Marvel μοιάζει πετυχημένος συνδυασμός του «Kick-Ass» και των «Τρελών Σφαιρών».

Deadpool

Η πλέον αστεία, αυτοσαρκαστική και αυστηρά ενήλικη περιπέτεια της Marvel μοιάζει πετυχημένος συνδυασμός του «Kick-Ass» και των «Τρελών Σφαιρών».

Deadpool - εικόνα 1

Συνεχίζοντας ακάθεκτη το σερί των επιτυχιών της, η Marvel αποδεικνύει πως μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και στα δύσκολα. Όπως στην περίπτωση του Ντέντπουλ, ενός απολύτως αντισυμβατικού ήρωα για τα mainstream κόμικς δεδομένα, ο οποίος μετά τη μέτρια εισπρακτική πορεία του εξίσου αντιηρωικού και «ενήλικου» «Kick-Ass» δεν έμοιαζε και το πλέον σίγουρο κινηματογραφικό στοίχημα. Fox και Marvel, όμως, δεν φοβήθηκαν να ακολουθήσουν τη «χάρτινη» συνταγή (σχεδόν) ως το τέλος και κατάφεραν να λανσάρουν ένα καινούργιο είδος χολιγουντιανού υπερήρωα, ελάχιστα ηρωικού, αρκούντως σκοτεινού και ξέφρενα διασκεδαστικού.

Fun είναι η λέξη-κλειδί της επιτυχίας. Από το πρώτο πλάνο, όπου οι δήθεν τίτλοι της ταινίας μάς παρουσιάζουν τους συντελεστές όχι ονομαστικά, αλλά ως «Ένας Βρετανός κακός» ή «μια σέξι ξανθιά γλάστρα», ενώ το σκηνοθέτη ως «Ένα ακριβοπληρωμένο πιόνι του Χόλιγουντ», το φιλμ δεν παίρνει ούτε δευτερόλεπτο τον εαυτό του στα σοβαρά, κοροϊδεύοντας όλα τα κλισέ των ταινιών του είδους, αλλά και του εμπορικού αμερικανικού σινεμά (από τις ρομαντικές κομεντί και τις περιπέτειες του Λίαμ Νίσον ως τον ίδιο τον πρωταγωνιστή Ράιαν Ρέινολντς), φτάνοντας την παρωδία στα όρια των «Τρελών Σφαιρών» και των αδελφών Φαρέλι, αν όχι του Σάσα Μπάρον Κοέν.

Deadpool - εικόνα 2

Ταιριαστός σ’ αυτό το κλίμα, ο ίδιος ο Ντέντπουλ δεν είναι παρά ένα εξυπνακίστικο ρεμάλι που απλά ζητά εκδίκηση – ένας βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων ο οποίος γίνεται αντικείμενο ενός δόλιου πειράματος και παραμορφώνεται φρικτά. Αποκτά όμως υπερδυνάμεις και υιοθετεί την περσόνα ενός μασκοφόρου τιμωρού που αναζητά τα ίχνη του βασανιστή του. Αθυρόστομος, ατακαδόρος, καταφερτζής και σχεδόν ποτέ τίμιος παίκτης, είναι η x-rated και λιγότερο σικάτη εκδοχή του κατά Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ Iron Man. Κι εδώ καταφθάνει ο πρωτοεμφανιζόμενος Τιμ Μίλερ (animator και ειδικός των εφέ), ο οποίος εκτοξεύει τη δυναμική του ριψοκίνδυνου αυτού κοκτέιλ με μια δημιουργική αφηγηματική ειρωνεία, ξέφρενη και την ίδια στιγμή αυστηρά πειθαρχημένη, υπογράφοντας το πιο αστείο, τολμηρό και ακομπλεξάριστο υπερηρωικό μπλοκμπάστερ, μελλοντικό σημείο αναφοράς για ολόκληρο το είδος.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Deadpool

Deadpool
3
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 108 '
  • Τιμ Μίλερ

Ένας βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων γίνεται αντικείμενο ενός δόλιου πειράματος, παραμορφώνεται, αλλά αποκτά υπερδυνάμεις και υιοθετεί την περσόνα του μασκοφόρου εκδικητή Ντέντπουλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.