Η Ταβέρνα της Τζαμάικα

3

Η τελευταία ταινία που γύρισε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ στο αγγλικό έδαφος και η οποία διαφέρει αρκετά από τα διάσημα θρίλερ του.

Η Ταβέρνα της Τζαμάικα

Η τελευταία ταινία που γύρισε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ στο αγγλικό έδαφος και η οποία διαφέρει αρκετά από τα διάσημα θρίλερ του.

Η Ταβέρνα της Τζαμάικα - εικόνα 1

Ο αξεπέραστος Βρετανός μεταφέρει το ομότιτλο μυθιστόρημα της Ντάφνι ντι Μοριέ («Ρεβέκκα») στην οθόνη ως περιπέτεια εποχής. Στις ακτές της Κορνουάλης του 1800 μια ομάδα πειρατών που εδρεύει στο «Jamaica Inn» προκαλεί ναυάγια για να ληστεύει το πολύτιμο φορτίο των πλοίων. Όταν η ανιψιά της γυναίκας του ιδιοκτήτη φτάνει στο πανδοχείο για να μείνει με τη θεία της, τότε η εγκληματική δράση των κακοποιών αρχίζει να ξεσκεπάζεται, ενώ ο ιδιόρρυθμος άρχοντας της περιοχής δεν αργεί να γοητευτεί από την όμορφη νεαρή.

Η «Ταβέρνα της Τζαμάικα» είναι σίγουρα ένα από τα λιγότερο αγωνιώδη φιλμ του Χίτσκοκ. Το σεναριακό σφάλμα να αποκαλυφθούν από την αρχή τα πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης σίγουρα υποδαυλίζει το σασπένς, όμως η περιπέτεια δια­θέτει άλλες αρετές, όπως η πληθωρική ερμηνεία του μοναδικού Τσαρλς­ Λότον και οι ιστορικο-πολιτικές αιχμές που συναντάμε σπανιότατα στο χιτσκοκικό έργο, όπως οι αναφορές στην παράνοια της εξουσίας και στο τέλος της γεωργιανής εποχής στην Αγγλία, που παραδίδει τραυματικά τη σκυτάλη στη βικτοριανή.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ταβέρνα της Τζαμάϊκα

Jamaica Inn
3
  • Μυστηρίου
  • 1939
  • Διάρκεια: 108 '
  • Άλφρεντ Χίτσκοκ

Στις ακτές της Κορνουάλης των αρχών του 19ου αιώνα μια ομάδα πειρατών που εδρεύει στο «Jamaica Inn» προκαλεί ναυάγια για να ληστεύει το πολύτιμο φορτίο των πλοίων. Όταν η ανιψιά της γυναίκας του ιδιοκτήτη φτάνει στο πανδοχείο για να μείνει με τη θεία της, η εγκληματική δράση των κακοποιών αρχίζει να ξεσκεπάζεται, ενώ ο ιδιόρρυθμος άρχοντας της περιοχής δεν αργεί να γοητευτεί από την όμορφη νεαρή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.