Ο Αριστερόχειρας

1,5

Χοντροκομμένο μελόδραμα γεμάτο «συγκινητικά» κλισέ, το οποίο θα ήταν πραγματικά αφόρητο χωρίς τη στιβαρή παρουσία των Τζίλενχαλ και Γουίτακερ.

Ο Αριστερόχειρας

Παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, παντρεμένος με τον παιδικό έρωτά του και πατέρας ενός έξυπνου κοριτσιού, ο Μπίλι Χόουπ έχει ό,τι είχε ονειρευτεί. Μέχρι που θα τα χάσει όλα σε μια στιγμή, ξεκινώντας από τον πάτο για να ξαναφτάσει στην κορυφή. Χοντροκομμένο μελόδραμα γεμάτο «συγκινητικά» κλισέ, το οποίο θα ήταν πραγματικά αφόρητο χωρίς τη στιβαρή παρουσία των Τζίλενχαλ και Γουίτακερ.

Ο Αριστερόχειρας - εικόνα 1

Σεναριογράφος των τηλεοπτικών «The Shield» και «Sons of Anarchy», ο Κερτ Σάκερ παραδίδει ως πρώτη του κινηματογραφική δουλειά στον άνισο μπλοκμπαστερά Άντουαν Φούκουα («Ημέρα Εκπαίδευσης», «Βασιλιάς Αρθούρος», «Ο Όλυμπος Έπεσε», «The Equalizer») όχι ένα περιπετειώδες θρίλερ, κάτι που μάλλον θα ταίριαζε καλύτερα και στους δυο τους, αλλά ένα πυγμαχικό μελόδραμα. Ήρωάς του ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Μπίλι Χόουπ, παντρεμένος με τον παιδικό έρωτα-φύλακα άγγελό του και πατέρας ενός έξυπνου κοριτσιού. Ένας απλός, πεισματάρης άνθρωπος που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και έχει πλέον κατακτήσει ό,τι είχε ποτέ του ονειρευτεί.

Μέχρι που θα τα χάσει όλα σε μια στιγμή, καταλήγοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον πάτο. Η απόλυτη ευτυχία του ήταν έτσι κι αλλιώς υπερστιλβωμένη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η ταινία τον προσγειώνει στην απόλυτη δυστυχία είναι εντελώς απότομος και εξωφρενικά αφελής. Όχι πως η μέθοδος με την οποία θα τον ξαναβάλει σε τροχιά ανόδου είναι διαφορετική – μιας κι αν δεν το υποψιαστήκατε, ο πολλαπλά ταπεινωμένος Μπίλι αποφασίζει γρήγορα να μαζέψει τα κομμάτια του και να επανακατακτήσει το αθλητικό αμερικανικό όνειρο.

Ο Αριστερόχειρας - εικόνα 2

Ιδανικό για καταιγιστικής δράσης και γραφικής βίας εξιλέωση, το ρινγκ προσφέρει μερικές θεαματικές στιγμές που ανεβάζουν την κινηματογραφική αδρεναλίνη ενός γεμάτου «συγκινητικά» κλισέ, τεμπέλικα οικείου όταν απομακρύνεται από την πυγμαχική αρένα στόρι. Σαράντα χρόνια μετά το «Ρόκι» (μην περάσει καν από το νου σας υποψία σύγκρισης με το «Οργισμένο Είδωλο»), αυτό το τόσο χοντροκομμένο και απλοϊκό ψυχόδραμα –ύμνος ενός all American θριάμβου– θα ήταν πραγματικά αφόρητο χωρίς τη στιβαρή παρουσία του εντυπωσιακά μεταμορφωμένου σωματικά Τζέικ Τζίλενχαλ και του πολύπειρου Φόρεστ Γουίτακερ.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Αριστερόχειρας

Southpaw
1,5
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 123 '
  • Αντουάν Φουκουά

Παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, παντρεμένος με τον παιδικό έρωτά του και πατέρας ενός έξυπνου κοριτσιού, ο Μπίλι Χόουπ έχει ό,τι είχε ονειρευτεί. Μέχρι που θα τα χάσει όλα σε μια στιγμή, ξεκινώντας από τον πάτο για να ξαναφτάσει στην κορυφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.