Slow West

3

Αντιηρωικό γουέστερν που συνδυάζει με έναν παράξενο, αλλά επιτυχημένο τρόπο σκληρό ρεαλισμό, παραμυθένια διάθεση και σαρκαστικό χιούμορ.

Slow West

Ένας πρώην παράνομος προθυμοποιείται να συνοδεύσει και να προστατεύσει ένα νεαρό Σκοτσέζο, ο οποίος διασχίζει την επικίνδυνη επαρχιακή Αμερική του 1870 αναζητώντας την αγαπημένη του. Αντιηρωικό γουέστερν που συνδυάζει με έναν παράξενο, αλλά επιτυχημένο τρόπο σκληρό ρεαλισμό, παραμυθένια διάθεση και σαρκαστικό χιούμορ.

Slow West - εικόνα 1

Είμαι σίγουρος πως οι αδερφοί Κοέν θα καταδιασκέδασαν παρακολουθώντας το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζον Μακλίν, ενός βραβευμένου με BAFTA μικρού μήκους, θαρραλέου Σκοτσέζου, που χωρίς τη βοήθεια Αμερικανού ηθοποιού μεταφέρει το μύθο της Άγριας Δύσης στις πεδιάδες και στα βουνά της Νέας Ζηλανδίας, όπου έγιναν τα γυρίσματα του φιλμ. Σε ένα λίγο διαφορετικό από το στάνταρντ ντεκόρ των γουέστερν λοιπόν (και με ανάλογη, διακριτική δουλειά στην ενδυματολογία), ακολουθούμε έναν πρώην παράνομο ο οποίος προθυμοποιείται να συνοδεύσει και να προστατεύσει έναν νεαρό Σκοτσέζο που διασχίζει την επικίνδυνη επαρχιακή Αμερική του 1870 αναζητώντας την αγαπημένη του.

Έτσι, μια αντισυμβατική ιστορία ενηλικίωσης εξελίσσεται σε ένα ειδυλλιακό όσο και απειλητικό περιβάλλον, όπου ο ρομαντισμός και η βία, ο πολιτισμός και το άγριο ένστικτο, ο παλιός και ο νέος κόσμος συνυπάρχουν… όχι ακριβώς αρμονικά. Απολύτως αρμονικά, αντίθετα, ο Μακλίν συνδυάζει με έναν παράξενο, αλλά επιτυχημένο τρόπο σκληρό ρεαλισμό, παραμυθένια διάθεση και σαρκαστικό χιούμορ, σε ένα αντιηρωικό γουέστερν που πατά με το ένα πόδι στα πεσιμιστικά ’70s και με το άλλο στο μεταμοντέρνο σήμερα.

Μ. Βρετανία, Νέα Ζηλανδία. 2015. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Πορεία Δυτικά

Slow West
3
  • Γουέστερν
  • 2015
  • Διάρκεια: 84 '
  • Τζον Μακλίν

Ένας πρώην παράνομος προθυμοποιείται να συνοδεύσει και να προστατεύσει έναν νεαρό Σκοτσέζο, ο οποίος διασχίζει την επικίνδυνη επαρχιακή Αμερική του 1870 αναζητώντας την αγαπημένη του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.