Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ

2

Μια ώριμη εξωτική κομεντί που δεν διαθέτει μια δυνατή ιστορία, με το φλύαρο σενάριο να αποτελεί μια δίωρη δικαιολογία για να χωρέσουν στην ταινία όλοι αυτοί οι Βρετανοί και Αμερικανοί σταρ.

Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ

Η παρέα των Βρετανών που μετακόμισε στην Τζαϊπούρ της Ινδίας για να απολαύσει τα ήρεμα χρόνια της συνταξιοδότησης στην πρώτη ταινία, συνεχίζει να μπλέκει σε ερωτικές περιπέτειες. Δυο επισκέπτες θα ανακατέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα σε μια ώριμη εξωτική κομεντί που δεν διαθέτει μια δυνατή ιστορία η οποία μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή, με το φλύαρο σενάριο να αποτελεί μια δίωρη δικαιολογία για να χωρέσουν στην ταινία όλοι αυτοί οι Βρετανοί και Αμερικανοί σταρ.

Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ - εικόνα 1

Η παρέα των Βρετανών που μετακόμισε στην Τζαϊπούρ της Ινδίας για να απολαύσει τα ήρεμα χρόνια της συνταξιοδότησης συνεχίζει να μπλέκει σε ώριμες ερωτικές περιπέτειες. Η Έβελιν φλερτάρει με τον Ντάγκλας χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, ο Νόρμαν και η Κάρολ προσπαθούν να βάλουν όρια στη σχέση τους, ενώ η Ματζ βρίσκεται­ ανάμεσα σε δύο άντρες. Την ίδια στιγμή ο φαφλατάς ιδιοκτήτης Σάνι προσπαθεί να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και ξεχνά να δώσει σημασία στη μέλλουσα γυναίκα του Σουνάινα.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δύο νέοι επισκέπτες φέρνουν τα πάνω κάτω στο ήσυχο τουριστικό κατάλυμα: ο μυστηριώδης Γκάι εμφανίζεται από το πουθενά, γεμίζοντας έτσι τον Σάνι υποψίες ότι πρόκειται για τον επιθεωρητή που θα αξιολογήσει το ξενοδοχείο του, ενώ η μεσήλικη Λαβίνια δείχνει να κρύβει τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψής της. Είναι η κατάλληλη στιγμή για όλους, λοιπόν, να αποκαλύψουν τις αληθινές προθέσεις τους.

Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ - εικόνα 2

Οι σκοποί των δημιουργών της ώριμης κομεντί, πάντως, είναι ξεκάθαροι από την αρχή, καθώς θέλουν να επαναλάβουν την παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία του προ τριετίας «Εξωτικού Ξενοδοχείου Μάριγκολντ» (136 εκατ. δολάρια). Γι’ αυτό και ο σκηνοθέτης Τζον Μάντεν και ο σεναριογράφος Ολ Πάρκερ διατηρούν αυτούσια τα συστατικά της πρώτης ταινίας, με το κάρι να «ακούγεται» περισσότερο σε αυτό το ανάλαφρο κινηματογραφικό μείγμα. Έντονο άρωμα Μπόλιγουντ μαζί με ερωτικούς μπελάδες, το κυνήγι του ινδικού ονείρου κι ένας πάντοτε γοητευτικός Ρίτσαρντ Γκιρ είναι οι εμπορικές αιχμές του σίκουελ.
Βέβαια, αυτό που λείπει από το «Μάριγκολντ ΙΙ» είναι μια ιστορία που δεν θα φαίνεται απλώς ως δικαιολογία για να χωρέσουν μέσα της όλοι αυτοί οι Βρετανοί και Αμερικανοί σταρ. Καμία από τις υποπλοκές του φλύαρου σεναρίου δεν πείθει, με το φολκλόρ να πνίγει κάθε κάδρο της αδικαιολόγητα δίωρης ταινίας. Μοναδική νοστιμιά στο τυποποιημένο εξωτικό κινηματογραφικό πιάτο η παρουσία του διδύμου Τζούντι Nτεντς - Μάγκι Σμιθ, με τους διαλόγους τους να στάζουν φλεγματικό δηλητήριο.

Μ. Βρετανία, ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ

The Second Best Exotic Marigold Hotel
2
  • Κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 122 '
  • Τζον Μάντεν

Η παρέα των Βρετανών που μετακόμισε στην Τζαϊπούρ της Ινδίας για να απολαύσει τα ήρεμα χρόνια της συνταξιοδότησης στην πρώτη ταινία, συνεχίζει να μπλέκει σε ώριμες ερωτικές περιπέτειες. Η Έβελιν φλερτάρει με τον Ντάγκλας χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, ο Νόρμαν και η Κάρολ προσπαθούν να βάλουν όρια στη σχέση τους, ενώ η Ματζ βρίσκεται ανάμεσα σε δυο άντρες. Την ίδια στιγμή ο φαφλατάς ιδιοκτήτης Σάνι προσπαθεί να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ξεχνώντας να δώσει σημασία στη μέλλουσα γυναίκα του Σουνάινα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.