Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά

Με την υπογραφή-εγγύηση της Disney, ο διαχρονικός μύθος της φτωχής παραδουλεύτρας και του όμορφου πρίγκιπα ζωντανεύει για άλλη μία φορά στη μεγάλη οθόνη.

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά

Με την υπογραφή-εγγύηση της Disney, ο διαχρονικός μύθος της φτωχής παραδουλεύτρας και του όμορφου πρίγκιπα ζωντανεύει για άλλη μία φορά στη μεγάλη οθόνη.

Οι κλασικές

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 1

«Σταχτοπούτα» (1914)
Η πρώτη χολιγουντιανή, διάρκειας 52 λεπτών και ασπρόμαυρη φυσικά διασκευή του παραμυθιού του Σαρλ Περό, με την 22χρονη βασίλισσα του βωβού αμερικανικού σινεμά Μαίρη Πίκφορντ.

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 2

«Σταχτοπούτα» (1950), με τη φωνή της Άιλιν Γουντς
Μετά την «Χιονάτη» και τον «Πινόκιο», ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γνωρίζει επιτυχία με ένα ακόμα παραμυθένιο κινούμενο σχέδιο. Η Άιλιν Γουντς δανείζει τη φωνή της στην πρωταγωνίστρια και η Έλενορ Όντλι στην κακή μητριά της.

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 3

«Σταχτοπούτα» (2015), με τη Λίλι Τζέιμς
Σε σενάριο Κρις Γουέιτζ («Για Ένα Αγόρι», «Το Αστέρι του Βορρά») και σκηνοθεσία του σαιξπηρικού Κένεθ Μπράνα, η Walt Disney ανανεώνει φαντασμαγορικά τον αγέραστο μύθο με την απολαυστική Κέιτ Μπλάνσετ - μητριά να κλέβει την παράσταση.

Οι εναλλακτικές

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 4

PRETTY WOMAN (1990)
Μπορεί να είναι κολ γκερλ, διαθέτει όμως καλή καρδιά και υπέροχο χαμόγελο. Η νέα χολιγουντιανή Σταχτοπούτα ακούει στο όνομα «Τζούλια Ρόμπερτς» και είναι ικανή να γοητεύει κομψούς επιχειρηματίες με την κοψιά του Ρίτσαρντ Γκιρ, να σπάει τα ταμεία και να κερδίζει μια οσκαρική υποψηφιότητα.

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 5

Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965)
465.000 εισιτήρια για τη φτωχή, τσαχπίνα και καπάτσα Αλίκη, η οποία προσλαμβάνεται ως ιδιαιτέρα του διευθυντή μιας μεγάλης εταιρείας Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Από τις διασκεδαστικότερες στιγμές του ζεύγους, που ταξιδεύει στη Ρώμη συνοδεία μελωδιών του Σταύρου Ξαρχάκου.

Σταχτοπούτα: πώς το απόλυτο παραμύθι έχει ζωντανέψει στο σινεμά - εικόνα 6

Τρελός Σταχτοπούτος (1960)
Σε σκηνοθεσία Φρανκ Τάσλιν, ο Τζέρι­ Λιούις διασκευάζει το πασίγνωστο παραμύθι αλλάζοντάς του το... φύλο, με τον ίδιο ως ταλαίπωρο Φέλα (χορεύει ένα αξέχαστο αυτοσχεδιαστικό σόλο), τον Εντ Γουίν ως Καλό Νεράιδο και την Άννα Μαρία Αλμπεργκέτι ως πριγκίπισσα Τσαρμέιν.

Περισσότερες πληροφορίες

Σταχτοπούτα

Cinderella
2
  • Φαντασίας
  • 2015
  • Διάρκεια: 112 '
  • Κένεθ Μπράνα

Όταν πρώτα η μητέρα της και κατόπιν ο πατέρας της, ο οποίος έχει εν τω μεταξύ ξαναπαντρευτεί, πεθαίνουν απροσδόκητα, η καλόκαρδη Σταχτοπούτα μετατρέπεται σε υπηρέτρια της άστοργης μητριάς της και των δυο κακομαθημένων θυγατέρων της. Η τύχη της όμως μοιάζει να αλλάζει όταν γνωρίζει και γοητεύει τον νεαρό πρίγκιπα του βασιλείου Κιτ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.