Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι

3

Δραματικό θρίλερ χαρακτήρων με πρωτότυπη δραματική προσέγγιση της σχέσης μεταξύ θαυμαστή και διασημότητας.

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι

Χωρισμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, η Μιριέλ είναι η πλέον φανατική θαυμάστρια του τραγουδιστή Βενσάν Λακρουά. Ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη. Δραματικό θρίλερ χαρακτήρων με πρωτότυπη δραματική προσέγγιση της σχέσης μεταξύ θαυμαστή και διασημότητας.

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι - εικόνα 1

Κόρη της ηθοποιού Μιού Μιού­ και του τραγουδοποιού Ζιλιέν Κλερκ, η Ζαν Ερί στέκεται για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για ένα θρίλερ πάνω στη σκοτεινή πλευρά της διασημότητας. Ένα θέμα που γνωρίζει καλά και το οποίο επιλέγει να προσεγγίσει χιτσκοκικά, συνυπογράφοντας με τον Γκαέλ Μασέ («Φεύγω», «Grand Central») ένα αγωνιωδώς κλιμακούμενο, διακριτικά ειρωνικό κι εύστοχα μελαγχολικό σενάριο. Ήρωές του ο τραγουδιστής Βενσάν­ Λακρουά και η φανατική θαυμάστριά του Μιριέλ, χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών. Έχοντας γεμίσει τους τοίχους της με φωτογραφίες και τη ζωή της με φαντασιώσεις του, εκείνη θα εκπλαγεί όταν ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη.

Από εκεί θα αρχίσει ένα γεμάτο σασπένς παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς στην υπόθεση της εξαφανισμένης γυναίκας του Λακρουά θα εμπλακούν πρώτα τα media και κατόπιν η αστυνομία. Αν και οι περιφερειακοί χαρακτήρες συνεισφέρουν ελάχιστα (φανερά άστοχη η σχέση μεταξύ του ζευγαριού των αστυνομικών), το μυστήριο συντηρείται έντεχνα και η περίπλοκη ψυχολογική κατάσταση των δύο βασικών «παικτών» περιγράφεται με λιτή ευστοχία. Παράλληλα το υποδόριο χιούμορ διατηρεί τη σωστή απόσταση από τους συμπαθητικά αντιπαθείς ήρωες, οι οποίοι λειτουργούν συμπληρωματικά, γρανάζια ενός κοινωνικού μηχανισμού που παράγει διαρκώς συναρπαστικές, μα πλαστές μυθοπλασίες και λαμπερές, αλλά ρηχές προσωπικότητες.

Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι

Elle l' Adore
3
  • Θρίλερ
  • 2014
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ζαν Ερί

Χωρισμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, η Μιριέλ είναι η πλέον φανατική θαυμάστρια του τραγουδιστή Βενσάν Λακρουά. Ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.