Οι Γαμπροί της Ευτυχίας

Μια από τις γνωστότερες ελληνικές κωμωδίες διασκευάζεται σαν άτσαλη τηλεοπτική φάρσα και σκηνοθετείται σαν βιντεοταινία της δεκαετίας του ’80.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας

Ο Βαγγέλης, έμπορος κρεάτων και παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης, προσπαθεί να παντρέψει τη γεροντοκόρη αδελφή του Ευτυχία, η οποία είναι άσχημη, ψηλομύτα και παλαιών αρχών. Μια από τις γνωστότερες ελληνικές κωμωδίες διασκευάζεται σαν άτσαλη τηλεοπτική φάρσα και σκηνοθετείται σαν βιντεοταινία της δεκαετίας του ’80.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας - εικόνα 1

Οι βασισμένοι στη θεατρική επιτυχία των Τσιφόρου - Βασιλειάδη «Γαμπροί της Ευτυχίας» (1962) είναι μια πολύ αστεία όσο και διακριτική σάτιρα του μικροαστισμού, ενισχυμένη κινηματογραφικά από το ερμηνευτικό ταπεραμέντο των Β. Αυλωνίτη, Γ. Βασιλειάδου και Ν. Ρίζου. Μετά τον «Ηλία του 16ου» και το «Ζητείται Ψεύτης», διασκευάζεται και αυτή σε σύγχρονο ριμέικ, με τους Κωστή Παπαδόπουλο κι Έλενα Σολωμού («Νήσος», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα») να επιμελούνται τη σεναριακή ανανέωση και τον Στράτο Μαρκίδη («I Love Karditsa», «Λάρισα Εμπιστευτικό») τη σκηνοθετική επαναπροσέγγιση.
Στην πραγματικότητα, βέβαια, κανείς­ δεν επιμελείται κάτι σε αυτήν την άτσαλη, τηλεοπτικής κοπής φάρσα που θυμίζει βιντεοταινία του ’80. Το ότι υπάρχουν μια στοιχειωδώς δεμένη πλοκή και μερικές ευφυείς ατάκες δεν βοηθάει στο ελάχιστο, καθώς η έλλειψη αληθοφάνειας και αφηγηματικού ρυθμού είναι ολοκληρωτική. Η κακογουστιά, η προχειρότητα και η υστερία κυριαρχούν απόλυτα, με τους απελπισμένους πρωταγωνιστές να επιδίδονται σε διαγωνισμό γκριμάτσας (ο Κ. Αποστολάκης κερδίζει άνετα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ) και τις σύγχρονες σεναριακές προσθήκες να εξαντλούνται σε γυμνασιακά «αστεία» περί… λούτσου και άλλων παντελονόψαρων.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας

  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 98 '
  • Στράτος Μαρκίδης

Ο Βαγγέλης, έμπορος κρεάτων και παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης, προσπαθεί να παντρέψει τη γεροντοκόρη αδελφή του Ευτυχία, η οποία είναι άσχημη, ψηλομύτα και παλαιών αρχών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.