Έβδομος Γιος

1,5

Κλισέ, εφέ και ένα ακόμα νεανικό μπεστ σέλερ αναζητούν ματαίως τη μετα-Πότερ φόρμουλα της επιτυχημένης εφηβικής περιπέτειας φαντασίας.

Έβδομος Γιος

Ο νεαρός Τόμας, Βρετανός αγρότης με μυστηριώδη οράματα, επιλέγεται ως βοηθός από τον κυνηγό μαγισσών Γκρέγκορι. Οι δυο τους έχουν μόλις λίγες ημέρες καιρό να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη μάγισσα Μητέρα Μάλκιν και τις δυνάμεις του σκότους. Κλισέ, εφέ και ένα ακόμα νεανικό μπεστ σέλερ αναζητούν ματαίως τη μετα-Πότερ φόρμουλα της επιτυχημένης εφηβικής περιπέτειας φαντασίας.

Έβδομος Γιος - εικόνα 1

Έπειτα από διαρκείς αναβολές της πρεμιέρας του που κράτησαν σχεδόν δύο χρόνια, το πρώτο βιβλίο («Ο μαθητευό­μενος του Σπουκ») της μπεστ σέλερ σειράς εφηβικής φαντασίας «The Wardstone chronicles» του Τζότζεφ Ντιλέινι μεταφέρεται στην οθόνη ως εντυπωσιακή υπερπαραγωγή σκηνοθετημένη από τον Σεργκέι Μποντρόφ.
Με έφεση στο επικό θέαμα, ο δύο φορές υποψήφιος για ξενόγλωσσο Όσκαρ Ρώσος σκηνοθέτης («Ο Αιχμάλωτος του Καυκάσου», «Mongol») μας ταξιδεύει στη μεσαιωνική Αγγλία για να μας διηγηθεί την αρχή των περιπετειών του Τομ Γουόρντ, έβδομου γιου ενός φτωχού αγρότη. Είναι ο νεαρός τον οποίο θα επιλέξει ο τυχοδιώκτης κυνηγός μαγισσών Γκρέγκορι ως καινούργιο βοηθό του για να αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη μάγισσα Μητέρα Μάλκιν και τις δυνάμεις του σκότους.

Έβδομος Γιος - εικόνα 2

Χωρίς πολλά πολλά, η ταινία ξεκινά διαχωρίζοντας από την αρχή τους καλούς από τους κακούς, για να αρχίσει στην πορεία να αποκαλύπτει (ψιλο-αυθαίρετες) ιστορίες που γκριζάρουν τους ηθικούς τόνους, ενώ δάσκαλος, βοηθός κι ένας κακάσχημος υποτακτικός ξεπαστρεύουν όποιον υπηρέτη της Μάλκιν (από τελώνια έως γιγάντιες αρκούδες) βρίσκουν στο δρόμο τους μέχρι να τη συναντήσουν. Μια όμορφη κοπελιά απειλεί να αλλάξει τις ισορροπίες, ο Τζεφ Μπρίτζες μοιάζει να παρωδεί χωρίς λόγο τον Σον Κόνερι και ο Μποντρόφ προσπαθεί να επιβάλει έναν ονειρικό, παραμυθένιο τόνο, όμως τα κλισέ, τα εφέ και η σεναριακή αυθαιρεσία λύνουν και δένουν στολίζοντας το κεντρικό ηθικό δίδαγμα: υπάρχουν και καλές μάγισσες, όπως και κακοί άνθρωποι. Τίποτα που να μην έχουμε ξαναδεί (καλύτερα) στο «Χρονικό της Νάρνια» δηλαδή, στο οποίο –στη δεύτερη και τρίτη ταινία της σειράς– πρωταγωνιστούσε και πάλι ο ωραίος Μπεν Μπαρνς.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2014. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Έβδομος Γιος

Seventh Son
1,5
  • Φαντασίας
  • 2014
  • Διάρκεια: 102 '
  • Σεργκέι Μποντρόφ Τζ.

Ο νεαρός Τόμας, αγρότης με μυστηριώδη οράματα, επιλέγεται ως βοηθός από τον κυνηγό μαγισσών Γκρέγκορι. Οι δυο τους έχουν μόλις λίγες ημέρες καιρό να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη μάγισσα Μητέρα Μάλκιν και τις δυνάμεις του σκότους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.