Drive Hard

Κωμική περιπέτεια που ξεπερνά τα όρια της κακόγουστης παρωδίας, μακράν η χειρότερη στιγμή της φιλμογραφίας του Τζον Κιούζακ.

Drive Hard

Ένας πρώην οδηγός αγώνων απάγεται από έναν ληστή τραπεζών, ο οποίος τον κάνει συνένοχό του με το ζόρι και τον χρησιμοποιεί για να ξεφύγει από την αστυνομία αλλά και τους μαφιόζους που τον καταδιώκουν. Κωμική περιπέτεια που ξεπερνά τα όρια της κακόγουστης παρωδίας, μακράν η χειρότερη στιγμή της φιλμογραφίας του Τζον Κιούζακ.

Drive Hard - εικόνα 1

Βλέποντας την καριέρα του να έχει πάρει την κατιούσα (με κλίση πάνω από 50%) εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία, ο Τζον Κιούζακ μοιάζει να κάνει ό,τι μπορεί για να τη σπρώξει σε ελεύθερη πτώση. Αποφασιστική κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση το γυρισμένο στην Αυστραλία «Drive Hard» (μία από τις… επτά φετινές ταινίες του), φιλοδοξεί να είναι μια κωμική περιπέτεια καταδίωξης, με τον Αμερικανό σταρ να υποδύεται έναν cool ληστή τραπεζών με μυστικό σχέδιο εκδίκησης. Για να το πετύχει, απάγει έναν πρώην οδηγό αγώνων και τον κάνει με το ζόρι συνένοχό του, χρησιμοποιώντας τον για να ξεφύγει από την αστυνομία αλλά και τους μαφιόζους που βρίσκονται στο κατόπι του.
Με βασικό πρωταγωνιστή έναν ανεκδιήγητο Τόμας Τζέιν («Ο Τιμωρός», «Η Ομίχλη»), το ταραντινικών φιλοδοξιών φιλμ του δευτεροκλασάτου τηλεοπτικού Τρέντσαρντ-Σμιθ ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της κακόγουστης παρωδίας, θυμίζοντας έτσι κάτι ανάμεσα σε ελληνική εμπορική κωμωδία, τηλεοπτική σειρά της καλωδιακής και spoof του «Cannonball». Χειρότερο και από τα τρία, δεν διαθέτει καν τον απενοχοποιημένο αυτοσαρκασμό ή τη θαρραλέα χοντροκοπιά ενός wannabe cult movie.

Αυστραλία, Καναδάς. 2014. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Drive Hard

  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 92 '
  • Μπράιαν Τρέντσαρντ - Σμιθ

Ένας πρώην οδηγός αγώνων απάγεται από έναν ληστή τραπεζών, ο οποίος τον κάνει συνένοχό του με το ζόρι και τον χρησιμοποιεί για να ξεφύγει από την αστυνομία αλλά και τους μαφιόζους που τον καταδιώκουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.