Ξόρκισε το Κακό

Ο σκηνοθέτης του «Εξορκισμού της Έμιλι Ρόουζ» στριμώχνει άτσαλα κλισέ και horror μανιέρες σε ένα απλοϊκότατο κι εκβιαστικά τρομακτικό θρίλερ.

Ξόρκισε το Κακό

Ένας αστυνομικός της Νέας Υόρκης ο οποίος ερευνά μια σειρά ανεξήγητα βίαιων συμπεριφορών βρίσκεται αντιμέτωπος με το απόλυτο κακό. Ο σκηνοθέτης του «Εξορκισμού της Έμιλι Ρόουζ» στριμώχνει άτσαλα κλισέ και horror μανιέρες σε ένα απλοϊκότατο κι εκβιαστικά τρομακτικό θρίλερ.

Ξόρκισε το Κακό - εικόνα 1

Άνισος, με πάντα ενδιαφέρουσα, ­αλλά ανολοκλήρωτη κινηματογραφική ματιά, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Σκοτ Ντέρικσον («Ο Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ», «Όταν η Γη Σταματήσει», «Sinister») επιστρέφει στις μεταφυσικές ταινίες τρόμου, βασισμένος αυτήν τη φορά σε… αληθινή ιστορία (;). Αφορά έναν αστυνομικό της Νέας Υόρκης ο οποίος ερευνά μια σειρά ανεξήγητα βίαιων συμπεριφορών και δεν αργεί να φτάσει σε λογικό (κι επιστημονικό) αδιέξοδο.
Ένας αντισυμβατικός παπάς θα του προσφέρει βοήθεια και οι δύο μαζί θα αντιμετωπίσουν το απόλυτο (λέμε τώρα…) κακό, σε ένα τραβηγμένο απ’ τα μαλλιά ατμοσφαιρικό horror θρίλερ που δεν φοβάται τα απόλυτα κλισέ: τον ψυχολογικά τραυματισμένο, άθεο αστυνομικό, τον «αμαρτωλό» ιερωμένο, την αθώα οικογένεια σε κίνδυνο, τα διαρκή, αδικαιολόγητα «μπου!», τον by the (Hollywood) book εξορκισμό και το ατελείωτο σκοτάδι, λες και το Μπρονξ μετακόμισε στον αρκτικό κύκλο, όπου δεν ξημερώνει ποτέ. επιπλέον, τη μονοδιάστατη αντίληψη περί χριστιανικού καλού και κακού, η οποία επιβραβεύεται από ένα clean cut φινάλε, για να μην πούμε τίποτα για την πηγή του απόλυτου κακού που βρίσκεται, φυσικά, στο Ιράκ…

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 118΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ξόρκισε το Κακό

Deliver us from Evil
  • Τρόμου
  • 2014
  • Διάρκεια: 118 '
  • Σκοτ Ντέρικσον

Ένας αστυνομικός της Νέας Υόρκης ο οποίος ερευνά μια σειρά ανεξήγητα βίαιων συμπεριφορών βρίσκεται αντιμέτωπος με το απόλυτο κακό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.