Οι Αναλώσιμοι 3

0,5

Η χαβαλέ πουρο-εποποιία συνεχίζεται απλώς προσθέτοντας διάσημα κουρασμένα ονόματα στα ίδια και απαράλλακτα, βγαλμένα από την εποχή της βιντεοκασέτας κόλπα.

Οι Αναλώσιμοι 3

Συγκροτώντας μια καινούργια ομάδα Αναλώσιμων, αποτελούμενη αποκλειστικά από νέο μισθοφορικό αίμα, ο Μπάρνεϊ Ρος επιχειρεί να εξοντώσει έναν πανίσχυρο έμπορο όπλων, τον πρώην συνεργάτη του Κόνραντ Στόουνμπανκς. Η χαβαλέ πουρο-εποποιία συνεχίζεται απλώς προσθέτοντας διάσημα κουρασμένα ονόματα στα ίδια και απαράλλακτα, βγαλμένα από την εποχή της βιντεοκασέτας κόλπα.

Οι Αναλώσιμοι 3 - εικόνα 1

Μετά τα «Ρόκι» και «Ράμπο», το τρίτο κινηματογραφικό franchise που «ίδρυσε» ο Σιλβέστερ Σταλόνε καλά κρατεί (οι προηγούμενοι «Αναλώσιμοι» μάζεψαν 305 εκατ. δολάρια παγκοσμίως) και είναι πραγματικά διασκεδαστικό να βλέπεις σε κάθε καινούργιο σίκουελ τον έναν μετά τον άλλον γεροντο-σταρ να δηλώνει «παρών». Στη γνωστή λίστα, λοιπόν, προσθέστε τους Μελ Γκίμπσον, Γουέσλι Σνάιπς, Αντόνιο Μπαντέρας, Χάρισον Φορντ και αφαιρέστε τον Μπρους Γουίλις, ο οποίος μας αποχαιρέτησε καθώς ζήτησε 4 εκατ. αμοιβή για τέσσερις ημέρες γυρίσματος. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μόνο διασκεδαστικό του πράγματος, καθώς όλα τα υπόλοιπα δεν είναι παρά σκέτο exploitation. Έτσι, όσο τα δολάρια επιστρέφουν στα ταμεία, ο πρωταγωνιστής και σεναριογράφος Σταλόνε θα επιστρέφει επίσης ως Μπάρνεϊ Ρος, αναλαμβάνοντας ακόμη μία αποστολή ζωής και θανάτου (στην οποία, βέβαια, κανείς καλός δεν πεθαίνει... οριστικά). Η τελευταία του μοιάζει με ρουτίνα, μέχρι που βρίσκεται στο δρόμο των Αναλώσιμων ο Κόνραντ Στόουνμπανκς, νυν αδίστακτος έμπορος όπλων και πρώην συνεργάτης του Μπάρνεϊ, με τον οποίο έχει ανοιχτούς λογαρια­σμούς. Αποφασισμένος να τον εκδικηθεί, ο αρχιμισθοφόρος μας κάνει στην μπάντα την παλιά του ομάδα, επιλέγει μια χούφτα νεαρούς συμπολεμιστές και ξεκινά­ το κυνήγι. Μόνο που το θήραμα­ αιφνιδιάζει τους άπειρους νεο-Αναλώσιμους, σε μια αφόρητα σχηματική πλοκή ακόμη και για straight-to-DVD b movie, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει στα όρια περιπέτειας και κωμωδίας. ΟΚ, κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τα επί της οθόνης κατορθώματα των αιωνόβιων κομάντο, αλλά η μηχανιστική επανάληψη των ίδιων και απαράλλακτων σκηνών δράσης –όπου η γραφικότητα προσπαθεί να διασκεδάσει την έλλειψη φαντασίας– καταντά αφόρητα κουραστική. Όσον αφορά μάλιστα τη μεγάλη τελική μάχη ανάμεσα στους παγιδευμένους ήρωές μας και στις στρατιές του Στόουνμπανκς, πρόκειται απλώς για μνημείο déjà vu και ασυνάρτητης υπερβολής, ένα μιλιταριστικό παραλήρημα στο οποίο μια δεκαριά υπερηρωικοί Αμερικανοί, με τη βοήθεια της καλής CIA, εξοντώνουν σαν κουνούπια δύο συντάγματα τριτοκοσμικών και σκασμένοι στα γέλια γυρίζουν ατσαλάκωτοι στο σπίτι. ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 126΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Αναλώσιμοι 3

The Expendables 3
0,5
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 126 '
  • Πάτρικ Χιούζ

Συγκροτώντας μια καινούργια ομάδα Αναλώσιμων, αποτελούμενη αποκλειστικά από νέο μισθοφορικό αίμα, ο Μπάρνεϊ Ρος επιχειρεί να εξοντώσει έναν πανίσχυρο έμπορο όπλων, τον πρώην συνεργάτη του Κόνραντ Στόουνμπανκς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/04/2024

Βλέπουμε την "Κάρι" του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ο οποίος παρέδωσε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες τρόμου στην ιστορία και έκτοτε μπήκε στο πάνθεον των καλύτερων σκηνοθετών τρόμου.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 14ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Το παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ "Psaroloco" επιστρέφει

Το φεστιβάλ ετοιμάζει μια σειρά ταινιών - εργαστηρίων - διαδραστικών εμπειριών και συζητήσεων ειδικά προσαρμοσμένων για μικρούς σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στον κινηματογράφο Ίριδα

Οι σπουδαστικές ταινίες και ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, έχουν την τιμητική τους στον πιο νεανικό κινηματογράφο της Αθήνας.

Επίσημο πρόγραμμα Φεστιβάλ Καννών 2025: Ο Λάνθιμος και οι άλλοι

Οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Έλληνα σκηνοθέτη διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα μαζί με πολυαναμενόμενες ταινίες κορυφαίων δημιουργών όπως ο Φράνσις Κόπολα, ο Πάολο Σορεντίνο και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.