Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη

Ο Γιάγκος Αντίοχος σας προτείνει τις πιο chilling κινηματογραφικές επιλογές που θα συνοδεύουν την επιστροφή μας στην –από όλες τις απόψεις θερμή– μητρόπολη τον Σεπτέμβριο

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από να συνοδεύουν την επιστροφή μας στην –από όλες τις απόψεις θερμή– μητρόπολη μερικές chilling κινηματογραφικές επιλογές. Αυτός ο Σεπτέμβριος κρύβει ­αρκετές ευχάριστες κινηματογραφικές εκπλήξεις, διευκολύνοντας τη φθινοπωρινή μας προσαρμογή, ενώ ταυτόχρονα προοιωνίζεται μια καυτή κινηματογραφική σεζόν.

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη - εικόνα 1

Παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας με το δυνατό κινηματογραφικό μπάσιμο, καθώς συνδυάζει τις αργοπορημένες καλοκαιρινές χολιγουντιανές αφίξεις με ολοκαίνουργιες παραγωγές. Για τους λάτρεις των οπτικών εφέ και της περιπέτειας ο μήνας μπαίνει με το δεξί, αφού ο Κάπτεν Αμέρικα θα φορέσει επιτέλους τη στολή του, ενώ λίγο αργότερα θα φτάσει στην Ελλάδα το γουέστερν επιστημονικής φαντασίας «Cowboys and Aliens», με το δίδυμο Ντάνιελ Κρεγκ - Χάρισον Φορντ να πυροβολεί ασταμάτητα. Χορταστικές action δόσεις αναμένεται να δώσει και η «Colombiana», μια ζόρικη θηλυκή περιπέτεια με πρωταγωνίστρια τη σέξι Ζόε Σαλντάνα. Πέρα από τις χολιγουντιανές αφίξεις, βέβαια, θα επισκεφθούν τις αθηναϊκές αίθουσες τον φετινό Σεπτέμβριο και δύο ταινίες που βραβεύτηκαν στις περασμένες Κάνες. Η πρώτη είναι το «Drive», με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ, για το οποίο ο Δανός σκηνοθέτης του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν απέσπασε βραβείο στην Κρουαζέτ. Η άλλη είναι­ η «Μελαγχολία» του Λαρς φον Τρίερ­, που μπορεί να έκανε άνω κάτω τις σικ Κάνες με τις γραφικές δηλώσεις του, αλλά κατάφερε να προσφέρει στην πρωτα­γωνίστριά του Κίρστεν Ντανστ το βραβείο καλύτερης γυναικείας­ ερμηνείας. Για όσους νοσταλγούν τις ρετρό εποχές της κρατικής τηλεόρασης των ’80s, η μπλε συμμορία των αξιαγάπητων Στρουμφ έχει ήδη βγάλει εισιτήριο για την Ελλάδα, φορώντας μάλιστα φανταχτερό τρισδιάστατο κουστούμι. Επίσης, μια ­οικογενειακή ελληνο-γαλλική παραγωγή, η οποία γυρίστηκε στη Σίφνο και στην οποία πρωταγωνιστεί ο Εμίρ Κουστουρίτσα, το «Νικόστρατος, Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι», θα σας ταξιδέψει γι’ ακόμη μία φορά στις αιγαιοπελαγίτικες παραλίες. Bon voyage…

Σινεφίλ

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη - εικόνα 2

Post Mortem (από 1/9)

Ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας, το χιλια­νό δράμα του Πάμπλο Λαρέν έρχεται επιτέλους στη χώρα μας. Στο ­Σαντιάγκο του 1973, κατά τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του Σαλβαδόρ Αλιέντε, ένας υπάλληλος νεκροτομείου ερωτεύεται τη χορεύτρια Νάνσι. Μετά τη μυστηριώδη εξαφά­νισή της, ο Μάριο ξεκινά την εμμο­νική αναζήτησή της.

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη - εικόνα 3

Μελαγχολία (από 8/9)

Ο πλανήτης Μελαγχολία πλησιάζει επικίνδυνα τη Γη, την οποία και πρόκειται να καταστρέψει. Η σχέση δύο αδερφών­ (Κίρστεν Ντανστ και Σαρλότ­ Γκενσμπούρ) γίνεται η αφορμή για να ξεδιπλώσει το ευρωπαϊκό αλληγορικό­ δράμα τα υπαρξιακά του ερωτήματα.

Ο Λαρς φον Τρίερ στήνει με στιλιστική ακρίβεια και δεξιοτεχνικά πλάνα τον κινηματογραφικό καμβά στον οποίο θα γραφτούν οι τίτλοι τέλους του πλανήτη.

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη - εικόνα 4

Drive (από 22/9)

Ένας χολιγουντιανός κασκαντέρ ξεκινά το ταξίδι προς την εγκόσμια κόλαση. Βυθιζόμενος όλο και περισσότερο στην παρανομία, ο σιωπηλός οδηγός δείχνει εγκλωβισμένος σε μια ασφυκτική νουάρ πραγματικότητα.

Ο Δανός Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν της τριλογίας των «Pusher» υπογράφει την πρώτη του χολιγουντιανή περιπέτεια με φόντο ένα βρόμικο και σκοτεινό Λος Άντζελες.

Blockbuster

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη - εικόνα 5

Ο Πρώτος Εκδικητής: Κάπτεν Αμέρικα (από 1/9)

Περιμέναμε κάμποσα χρόνια για να δούμε τον δημοφιλή ήρωα της Marvel να μεταπηδά στη μεγάλη οθόνη. Ήρθε η ώρα γι’ ακόμη έναν comic action hero να τρέξει με 24 καρέ το δευτερόλεπτο, προσφέροντας μια δελεαστική blockbuster πρόταση. Η ταινία ξεκινά από το μηδέν την ιστορία του Στιβ Ρότζερς, ο οποίος αποφασίζει να συμμετάσχει εθελοντικά σε ένα πειραματικό σχέδιο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ο Κάπτεν Αμέρικα.

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη - εικόνα 6

Cowboys and Aliens (από 15/9)

Η κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου κόμικς κατάφερε να συγκεντρώσει ένα all star επιτελείο. Έχουμε και λέμε: ο Τζον Φαβρό των «Iron Man 1 & 2» στη σκηνοθετική καρέκλα, το συγγραφικό ντουέτο Αλεξ Κούρτζμαν - Ρομπέρτο Όρτσι του «Star Trek» στο σενάριο, οι Ντάνιελ Κρεγκ και Χάρισον Φορντ να πρωταγωνιστούν φορώντας καουμπόι­κα καπέλα και πυροβολώντας εξωγήινους, ενώ ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει αναλάβει την παραγωγή. Άνοιξε και η δική σας blockbuster όρεξη;

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη - εικόνα 7

Colombiana (από 15/9)

Οι θηλυκές περιπέτειες που θέλουν σέξι πρωταγωνίστριες να τα βάζουν με τους πάντες και τα πάντα είναι για τα καλά στη σινε-μόδα.

Η «Colombiana» φέρνει τη Ζόε Σαλντάνα του «Avatar» και του «Star Trek» και πάλι σε θέση μάχης. Έχοντας δει να δολοφονούνται οι ­γονείς της μπροστά στα μάτια της στην Μπογκοτά, η νεαρή Καταλέγια Ρεστρέπο μετατρέπεται σε καλοκουρδισμένη φονική μηχανή που διψά για εκδίκηση.

Για όλη την οικογένεια

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη - εικόνα 8

Στρουμφάκια (από 8/9)

Μπορεί η ιδέα μιας κοινωνίας με μπλε επιδερμίδα, στιλιστική ομοιο­μορφία και μόνο μία… γυναίκα στην πραγματικότητα να με τρομάζει­, ­αλλά τα «Στρουμφάκια» αποτελούν τόσο για μένα όσο και για εκατομμύρια άλλους φαν αξεπέραστη παιδική ανάμνηση. Τα αγαπημένα πλασματάκια ετοίμασαν, λοιπόν, την τρισδιάστατη κινηματογραφική επιστροφή τους και πραγματικά δυσκολεύομαι πολύ να στρουμφιστώ κάτι καλύτερο…

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος τον Σεπτέμβρη - εικόνα 9

Νικόστρατος, Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι (από 29/9)

Η μεταφορά του λογοτεχνικού best seller στην οθόνη αποτελεί μια ιστορία ενηλικίω­σης με έντονο αιγαιοπελαγίτικο άρωμα. Ο Γιάννης ζει με τον απόμακρο πατέρα του σε ένα ελληνικό νησί. Υιοθετώντας έναν πελεκάνο, καταφέρνει να ξεπεράσει τους παιδικούς του εφιάλτες και να γνωρίσει τον πρώτο του έρωτα. Πρόκειται για μια ελληνο-γαλλική παραγωγή,

η οποία γυρίστηκε στη Σίφνο κι έχει ­πρωταγωνιστή τον Εμίρ Κουστουρίτσα.

Περισσότερες πληροφορίες

Post Mortem

3,5
  • Δραματική
  • 2010
  • Διάρκεια: 98 '
  • Πάμπλο Λαρέν

Στο Σαντιάγκο του 1973 ο 55χρονος Μάριο δουλεύει ως γραμματέας σε ένα νεκροτομείο και είναι ερωτευμένος με τη γειτόνισσά του, χορεύτρια σε καμπαρέ. Όταν το πραξικόπημα ενάντια στον Σαλβαδόρ Αλιέντε ξεσπά, ο Μάριο καλείται να παραστεί σε μια ξεχωριστή νεκροτομή.

Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America

The First Avenger: Captain America
2
  • Περιπέτεια
  • 2011
  • Διάρκεια: 124 '
  • Τζο Τζονστον

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο ασθενικός, αλλά γενναίος στρατιώτης Στιβ Ρότζερς συμμετέχει σε ένα μυστικό πείραμα και καλείται, ως Κάπτεν Αμέρικα πλέον, να αντιμετωπίσει τους ναζί και τον διαβολικό Ρεντ Σκαλ.

Melancholia

2
  • Σινεφίλ
  • 2011
  • Διάρκεια: 130 '
  • Λαρς φον Τρίερ

Ο Μάικλ και η Τζαστίν παραθέτουν το μεγαλοπρεπές γαμήλιο πάρτι τους στην έπαυλη της αδερφής της, ενώ ο πλανήτης Μελαγχολία βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Στρουμφάκια

The Smurfs
1,5
  • Παιδική
  • 2011
  • Διάρκεια: 103 '
  • Ράζα Γκόσνελ

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον Δρακουμέλ που έχει μόλις ανακαλύψει το στουμφοχωριό, τα αγαπημένα μπλε πλασματάκια βρίσκονται στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Με τη βοήθεια των καινούργιων τους φίλων, θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν σώοι και αβλαβείς στο φιλήσυχο χωριό τους.

Cowboys & Aliens

2
  • Περιπέτεια
  • 2011
  • Διάρκεια: 118 '
  • Τζον Φαβρό

Νέο Μεξικό, 1875. Οι κάτοικοι μιας πόλης που διαφεντεύεται από τον σκληροτράχηλο συνταγματάρχη Ντόλαρχαϊντ κι ένας μυστηριώδης ξένος με απώλεια μνήμης καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εξωγήινη εισβολή.

Drive

3
  • Περιπέτεια
  • 2011
  • Διάρκεια: 100 '
  • Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν

Ένας κινηματογραφικός στάντμαν συμμετέχει σε διάφορες ληστείες ως οδηγός. Όταν γνωρίζει τη νεαρή γειτόνισσά του, τον γιο και τον άντρα της και αποφασίζει να τους βοηθήσει, βρίσκεται μπλεγμένος σε μια θανάσιμη παγίδα.

Colombiana

2
  • Περιπέτεια
  • 2011
  • Διάρκεια: 108 '
  • Ολιβιέ Μεγκατόν

Αφού έγινε μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του, ένα μικρό κορίτσι διαφεύγει από την Κολομβία στις ΗΠΑ, εκπαιδεύεται ως επαγγελματίας δολοφόνος κι έπειτα από χρόνια βάζει μπροστά το σχέδιο εκδίκησης.

Νικόστρατος. Ένα Ξεχωριστό Καλοκαίρι

Nicostratos Le Pelican / Un Ete Grec
1,5
  • Παιδική
  • 2011
  • Διάρκεια: 95 '
  • Ολιβιέ Ορλέ

Ο 14χρονος Γιάννης αναπτύσσει, κρυφά από τον αυταρχικό πατέρα του, μια ιδιαίτερη σχέση με ένα λευκό πελεκάνο, ο οποίος αναστατώνει την καθημερινότητα ενός γραφικού νησιού των Κυκλάδων.

Falafellas

Αιόλου 51, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.