Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία

1,5

Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον ορφανό Πίτερ Λέικ που ταξιδεύει στο χρόνο για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του για την πανέμορφη Μπέβερλι, το δράμα φαντασίας θα χάσει γρήγορα την παραμυθένια του αύρα για να παραδοθεί αμαχητί στο βαρύ μελοδραματικό φορτίο του και στις σχολικού επιπέδου αλληγορίες του.

Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία

Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον ορφανό Πίτερ Λέικ που ταξιδεύει στο χρόνο για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του για την πανέμορφη Μπέβερλι, το δράμα φαντασίας θα χάσει γρήγορα την παραμυθένια του αύρα για να παραδοθεί αμαχητί στο βαρύ μελοδραματικό φορτίο του και στις σχολικού επιπέδου αλληγορίες του.

Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία - εικόνα 1

Έχοντας υπογράψει τα σενάρια μεγάλων εμπορικών επιτυχιών («Ένας Υπέροχος Άνθρωπος», «Cinderella Man», «Κώδικας Da Vinci») ο Ακίβα­ Γκόλντ­σμαν επιχειρεί στα πενήντα του το παρθενικό σκηνοθετικό του βήμα. Διασκευάζει το μυθιστόρημα «Winter’s Tale» του Μαρκ Χέλπριν σε μια κινηματογραφική­ μεταφορά που προσπαθεί να συνδυάσει τους υψηλούς δραματικούς τόνους με τη δύναμη της φαντασίας και τους τρανταχτούς συμβολισμούς.
Πρωταγωνιστής στη «Χειμωνιάτικη Ιστορία» είναι ο Πίτερ Λέικ, ένα ορφανό που ξεβράστηκε μέσα σε μια λιλιπούτια βάρκα στη Νέα Υόρκη. Έχοντας γίνει πλέον επιδέξιος διαρρήκτης, ο νεαρός μπαίνει το 1916 στο στόχαστρο του αρχινονού Πέρλι Σομς­. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο Πίτερ βρίσκεται τυχαία μπροστά στη φυματική Μπέβερλι Πεν, την οποία ερωτεύεται παράφορα αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Μέσα από μια σειρά περίεργων γεγονότων ο νεαρός περνά στη σύγχρονη Νέα Υόρκη υπηρετώντας το όραμα της αιώνιας αγάπης.
Ο Ακίβα Γκόλντσ­μαν καταφέρνει αρχικά να συνθέσει μια υπερβατικά παραμυθένια­ φωτογραφία μέσα στην οποία το μεταφυσικό λαβ στόρι δεν μοιάζει­ παράταιρο. Όμως η σχηματική απεικόνιση του κακού (εκτός ρυθμού ο Ράσελ Κρόου), η αισθητικά ασύμβατη μετάβαση στο σήμερα και τα φτηνά οπτικά εφέ ακυρώνουν την όποια καλλιτεχνική ιδιαι­τερότητα, αφήνοντας έτσι –δυστυχώς– το βαρύ μελοδραματικό φόρτο και τις σχολικού επιπέδου αλληγορίες να βγουν σε πρώτο πλάνο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία

Winter's Tale
1,5
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 118 '
  • Ακίβα Γκόλντσμαν

Ο επιδέξιος διαρρήκτης Πίτερ Λέικ βρίσκεται το 1916 στο στόχαστρο του αρχινονού Πέρλι Σομς. Προσπαθώντας να διαφύγει, θα βρεθεί τυχαία μπροστά στην πανέμορφη Μπέβερλι που ερωτεύεται παράφορα, παρά την ανίατη αρρώστια που την ταλαιπωρεί. Μέσα από μια σειρά περίεργων γεγονότων, ο νεαρός θα βρεθεί στη σύγχρονη Νέα Υόρκη υπηρετώντας την ιδέα της αιώνιας αγάπης προς αυτήν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.