Επιστροφή στο Ρινγκ

1

Τα φαντάσματα των Ρόκι και Τζέικ ΛαΜότα συγκρούονται σε μια απίστευτα άνευρη και κατεψυγμένου χιούμορ γεροντοκωμωδία.

Επιστροφή στο Ρινγκ

Δυο 65άρηδες πρώην πρωταθλητές του μποξ και αιώνιοι αντίπαλοι αποφασίζουν να ξανασυναντηθούν σε μια ύστατη αναμέτρηση, τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά τον τελευταίο μεταξύ τους αγώνα. Τα φαντάσματα των Ρόκι και Τζέικ ΛαΜότα συγκρούονται σε μια απίστευτα άνευρη και κατεψυγμένου χιούμορ γεροντοκωμωδία.

Επιστροφή στο Ρινγκ - εικόνα 1

Ρόκι εναντίον Τζέικ ΛαΜότα. Γιατί όχι; Μια εδώ και τώρα μονομαχία των δύο διασημότερων σινε-πυγμάχων (ο ένας μυθοπλαστικός και ο άλλος πραγματικός ήρωας) μοιάζει με υποσχόμενη αρχή μιας αθλητικής κωμωδίας, καθώς η ηλικία των πρωταγωνιστών (70 ετών ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και 67 ο Σιλβέστερ Σταλόνε) δεν επιτρέπει τίποτα περισσότερο από ένα καλοστημένο αστείο.
Αυτό υποτίθεται πως επιδιώκει και η «Επιστροφή στο Ρινγκ», η οποία δεν μπορεί φυσικά να χρησιμοποιήσει τους κινηματογραφικούς ήρωες, προσπαθεί όμως να εκμεταλλευτεί τους ταυτισμένους με τους συγκεκριμένους ρόλους ηθοποιούς. Έτσι ο Ντε Νίρο γίνεται ο Μπίλι «Δε Κιντ» ΜακΝτόνεν και ο Σλάι ο Χένρι «Ρέιζορ» Σαρπ, δύο 65άρηδες πρώην πρωταθλητές του μποξ κι αιώνιοι αντίπαλοι, που μετρούν φέτος τριάντα ολόκληρα χρόνια από τον ιστορικό τελευταίο μεταξύ τους αγώνα. Εν τω μεταξύ, ο Κιντ έχει γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, παραμένοντας γυναικάς και φανφαρόνος, ενώ ο Ρέιζορ δουλεύει εδώ και χρόνια ως βιομηχανικός εργάτης στην κοινή γενέτειρά τους, το Πίτσμπουργκ.

Επιστροφή στο Ρινγκ - εικόνα 2

Η επέτειος εμπνέει τον γιο του Αφροαμερικανού ατζέντη που είχε οργανώσει τους προηγούμενους αγώνες του ντουέτου (ο Κέβιν Χαρτ ως κωμική καρικατούρα), ο οποίος με τα πολλά καταφέρνει να πείσει τους άσπονδους φίλους για την ύστατη ρεβάνς, που κρύβει και άλλο ένα διακύβευμα: την καρδιά της όμορφης Σάλι, παλιάς φιλενάδας του Ρέιζορ που πριν από τρεις δεκαετίες έκλεψε (και άφησε έγκυο) ο Κιντ.
Εν αναμονή της πολυπόθητης αναμέτρησης, η οποία έρχεται στο τελευταίο και καλύτερο τέταρτο του φιλμ, ο χρόνος περνά αργά και βασανιστικά, περιγράφοντας την ελάχιστα αστεία προπόνηση και την εκβιαστικά δραματική αντιπαράθεση των δύο γερο-μποξέρ. Κανένα παιχνίδι με την κινηματογραφική εικόνα τους (μόνο ο Σλάι πάει κάποια στιγμή­ να βαρέσει κάτι κατεψυγμένα κρέατα), όλες κι όλες τρεις σπιρτόζικες ατάκες, μπόλικο προβλέψιμο μελόδραμα και καθόλου φρέσκο χιούμορ. Αόρατος ο Πίτερ Σίγκαλ («Ασκήσεις Ηρεμίας», «Get Smart»), αφήνει τα πάντα στα γαντοφορεμένα χέρια των δύο πρωταγωνιστών, οι οποίοι βαριούνται ακόμη και να αυτοσχεδιάσουν αυτοσαρκαζόμενοι.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Επιστροφή στο Ρινγκ

Grudge Match
1
  • Κωμωδία
  • 2013
  • Διάρκεια: 113 '
  • Πίτερ Σίγκαλ

Δυο 65άρηδες πρώην πρωταθλητές του μποξ και αιώνιοι αντίπαλοι αποφασίζουν να ξανασυναντηθούν σε μια ύστατη αναμέτρηση, τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά τον τελευταίο μεταξύ τους αγώνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.