Όσκαρ Άιζακ: The new Latin star

Ο «αθόρυβος» ηθοποιός με τη λατινοαμερικανική καταγωγή πρωταγωνιστεί στο νέο μελωδικό δράμα των αδελφών Κοέν «Inside Llewyn Davis», φιλοδοξώντας να γίνει η φετινή ευχάριστη οσκαρική έκπληξη.

Όσκαρ Άιζακ: The new Latin star

Ο «αθόρυβος» ηθοποιός με τη λατινοαμερικανική καταγωγή πρωταγωνιστεί στο νέο μελωδικό δράμα των αδελφών Κοέν «Inside Llewyn Davis», φιλοδοξώντας να γίνει η φετινή ευχάριστη οσκαρική έκπληξη.

Όσκαρ Άιζακ: The new Latin star - εικόνα 1

'O 34χρονος ηθοποιός με τις κουβανέζικες ρίζες που γεννήθηκε στη Γουατεμάλα σίγουρα δεν διαθέτει την ατόφια λάτιν γοητεία του Αντόνιο Παντέρας ή του Άντι Γκαρσία. Το προφίλ του είναι περισσότερο γήινο, παρά αθεράπευτα σέξι. Οι αδελφοί Κοέν, όμως, δεν τον επέλεξαν για να σαγηνεύσει τα γυναικεία πλήθη στο καινούργιο φιλμ τους «Inside Llewyn Davis». Αντίθετα, οι κορυφαίοι Αμερικανοί σκηνοθέτες έψαχναν το πρόσωπο που θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε φολκ/ροκ τραγουδοποιό εμπνευσμένο από τον Ντέιβ βαν Ρονκ, στη ζωή του οποίου βασίζεται η ταινία τους.
Ο Όσκαρ Άιζακ διέθετε ολόκληρο το δυσεύρετο μουσικο-κινηματογραφικό «πακέτο» που γύρευαν οι Κοέν για την άτυπη βιογραφία τους. Έχοντας φοιτήσει στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι προτού ασχοληθεί με το σινεμά, ο Λατίνος ηθοποιός υπήρξε frontman του σκα πανκ συγκροτήματος Blinking Underdogs τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα. Όμως, ήταν η 7η Τέχνη που τον κέρδισε. Μετά τις σπουδές του στη φημισμένη σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης ξεκίνησε να ανεβαίνει τον Γολγοθά της κινηματογραφικής του καριέρας με το χριστιανικό δράμα «Η Ιστορία της Γέννησης» (2006) της Κάθριν Χάρντγουικ.
Στη συνέχεια ο Άιζακ θα βρεθεί στο καστ αρκετών μεγάλων παραγωγών όπως οι «Πλεκτάνη» (2008), «Agora» (2009,) «W.E.» (2011), κυρίως όμως σε δεύτερους, «εξωτικούς» ρόλους, λόγω της λατινοαμερικανικής καταγωγής του.
Μετά τη χαρακτηριστική εμφάνισή του στο new wave δράμα «Drive» (2011) του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, κάνει τώρα το μεγάλο βήμα στην καριέρα του πρωταγωνιστώντας σε μια ταινία των θαυματουργών αδελφών Κοέν, η οποία έχει ήδη κερδίσει μια χούφτα βραβεία και διαθέτει χαμηλού προφίλ οσκαρικές φιλοδοξίες. Είναι σίγουρο, λοιπόν, ότι ο Όσκαρ Άιζακ είναι ήδη το νέο μεγάλο λάτιν όνομα του αμερικανικού σινεμά.

Περισσότερες πληροφορίες

Inside Llewyn Davis

4
  • Δραματική
  • 2013
  • Διάρκεια: 105 '
  • Τζόελ και Ίθαν Κοέν

Στο νεοϋορκέζικο Γκρίνουιτς Βίλατζ του 1961 ο Λιούιν Ντέιβις προσπαθεί να επιβιώσει ως φολκ/ροκ τραγουδοποιός. Αναζητώντας στέγη και μια ευκαιρία για να ξεχωρίσει, θα αναλάβει τη φροντίδα μιας γάτας, η οποία θα τον οδηγήσει σε ένα απρόσμενο, αστείο, μα και σκοτεινό ταξίδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.