Επικίνδυνη Οικογένεια

2

Κωμική γκανγκστερική περιπέτεια με πολλές διασκεδαστικές στιγμές και άλλα τόσα εύκολα κλισέ.

Επικίνδυνη Οικογένεια

THE FAMILY / ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Νταϊάνα Άγκρον.

Επικίνδυνη Οικογένεια - εικόνα 1

Ο Τονίνο Μπενακουίστα είναι ιταλικής καταγωγής Γάλλος συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών, βραβευμένος με δύο Σεζάρ σεναρίου για τις αντίστοιχες συνεργασίες του με τον Ζακ Οντιάρ­ («Πάνω στα Χείλη μου», «Ο Χτύπος που Έχασε η Καρδιά μου»). Το μυθιστόρημα του «Malavita» επιχειρεί έναν ανάλαφρο συνδυασμό γκανγκστερικής περιπέτειας και οικογενειακής κωμωδίας, τον οποίο ως ένα σχετικά ικανοποιητικό σημείο πετυχαίνει και η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Λικ Μπεσόν. Ο πολυπράγμων παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης («Απέραντο Γαλάζιο», «Leon», «Το Πέμπτο Στοιχείο») εγκαταλείπει εδώ προσωρινά το glossy, βιντεοκλιπίστικο διηγηματικό του ύφος και προσγειώνεται σε κάτι πιο συγκρατημένο (όχι και πιο ρεαλιστικό απαραίτητα), την ιστορία μιας ασυγκράτητης οικογένειας. Ο μαφιόζος Φρεντ Μανζόνι συνεργάζεται με το FBI και μπαίνει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Έτσι ο ίδιος, η γυναίκα και τα δύο παιδιά τους γίνονται οι Μπλέικς και μετακομίζουν σε μια ήσυχη κωμόπολη της Γαλλίας. Κι ενώ προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή, οι πρώην «συνάδελφοι» του Φρεντ τον αναζητούν παντού για να τον βγάλουν από τη μέση. Από τη μία, λοιπόν, έχουμε την προσπάθεια των Μανζόνι να αγκαλιάσουν τη γαλλική νοοτροπία και ό,τι ευτράπελο αυτό συνεπάγεται. Και από την άλλη, η μαφιόζικη απειλή πάντα μας υπενθυμίζει πως όλα θα τελειώ­σουν με θόρυβο κι αίμα, διατηρώντας το ελάχιστο σασπένς που κάνει αυτήν την οικογένεια να μην είναι μόνο αστεία αλλά κι «επικίνδυνη». Αν και η ταινία φλερτάρει έντονα με μια κόμικς ελαφράδα, υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές ιδέες (ο Φρεντ/Ντε Νίρο καλείται να σχολιάσει τα «Καλά Παιδιά» στην τοπική κινηματογραφική λέσχη) κι εκλάμψεις μαύρου χιούμορ (η τύχη του ασυνεπούς υδραυλικού), οι οποίες συγκρατούνται σχεδόν όλες στο επίπεδο της καλόγουστης φάρσας. Άλλες τόσες είναι βέβαια και οι αφελείς ευκολίες ή οι άστοχες υποπλοκές (ο έρωτας της Μπελ με τον καθηγητή­), το τελικό αποτέλεσμα όμως δεν προδίδει την πίστη του καλοπροαίρετου θεατή, ο οποίος θα απολαύσει κι έναν λιγότερο βαριεστημένο απ’ ό,τι συνήθως Ρόμπερτ ντε Νίρο.
Γαλλία. 2013. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Επικίνδυνη Οικογένεια

The Family
2
  • Περιπέτεια
  • 2013
  • Διάρκεια: 111 '
  • Λικ Μπεσόν

Ο μαφιόζος Φρεντ Μανζόνι και η οικογένειά του μπαίνουν σε πρόγραμμα προστασίας του FBI και μετακομίζουν σε μια ήσυχη κωμόπολη της Βόρειας Γαλλίας. Ενώ προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή, οι πρώην «συνάδελφοι» του Φρεντ τον αναζητούν παντού για να τον βγάλουν από τη μέση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.