Οι Βράχοι της Ελευθερίας
Cliffs of Freedom

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 140'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Βαν Λινγκ με τους: Κρίστοφερ Πλάμερ, Τάνια Ρέιμοντ, Γιάν Ουντίν, Ράζα Τζάφρι

ΠληροφορίεςΠληροφορίες και κριτικές για την ταινία
banner
 • Sherlock πριν από 2 χρόνια

  2 αστεράκΑ Απορώ με τα 5άστερα... Είπαμε συγκινητικό το θεματάκι, λογικό να πουλάει στην Ελλάδα, αφού παρόμοια θεματολογία μόνο από ταινίες του James Paris έχουμε δει, αλλά η ταινία είναι αντικειμενικά κάτω του μετρίου.

  Όλα φυσικά ξεκινάνε από το σενάριο/βιβλίο της Διαμαντοπούλου. Τι να πιάσει και τι να αφήσει κανένας; Από το πόσο πιστευτή γίνεται η ιστορία/πλοκή; Από τα ονόματα που είναι εντελώς άκυρα; Από τους χαρακτήρες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των αρχών του 19ου αιώνα; Αφήνω δε την ατυχέστατη έμπνευση των παραγωγών να μπλέκουν ελληνικούς (με προφορά) και αγγλικούς διαλόγους, που σε πιάνουν τα γέλια. Οι διάλογοι δε αυτοί καθεαυτοί είναι επιπέδου νηπιαγωγείου ή πρώτων τάξεων του δημοτικού: τους βρίσκεις μόνο σε επετειακά σχολικά θεατρικά έργα.

  Τα σκηνικά και τα κοστούμια, απλώς αναδεικνύουν την κιτς αισθητική των παραγωγών - αφήνω που είναι και σε πολλές σκηνές εντελώς λάθος.

  Οι ερμηνείες, με δεδομένο ότι το σενάριο δεν βοηθάει, μάλλον καλές - αλλά η αμηχανία των ηθοποιών να μιλήσουν όπως δεν μιλάνε στην πραγματική τους ζωή φαίνεται.

  Σαφώς, δεν περιμένουμε να μάθουμε για τη μάχη στο Λεβίδι από μια ταινία, όπως δεν περιμέναμε να μάθουμε για τον Τρωικό πόλεμο από το Troy, αλλά όταν πηγαίνεις να δεις μια ταινία, αυτό που βλέπεις πρέπει να είναι ταινία, όχι η Λάμψη και το Καλημέρα Ζωή του 1820...