Το Σπίτι στο Τέλος του Δρόμου
House at the End of the Street

Τρόμου 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 101'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Τόντεραϊ με τους: Τζένιφερ Λόρενς, Ελίζαμπεθ Σου, Μαξ Τιεριό, Έυα Λινκ

ΠληροφορίεςΠληροφορίες και κριτικές για την ταινία
banner
 • UFO476 πριν από 9 χρόνια

  3,5 αστεράκΑ Λοιπόν...
  Καταρχίν ,στο διαφημιστικό τρέίλερ η Τζ. Λόρενς παρουσιάζεται σαν η Τζ. Λόρενς των "αγώνων πείνας". Για μένα, η ηθοποιός αυτή είναι πρώτα και κύρια η Τζ. Λόρενς της "καρδιάς του χειμώνα", μιας οσκαρικής ερμηνείας (ήταν υποψήφια) ,απ' τις καλύτερες που έχω δει, που έχασε το Όσκαρ στο νήμα απ' τη Νάταλι Πόρτμαν. Αυτά για αρχή.

  Τώρα, όσον αφορά την ταινία, η παρουσία και μόνο της Τζ. Λόρενς της ανεβάζει επίπεδο, καθώς είναι πάντα πάρα πολύ καλή και προσθέτει βάθος σε ό,τι και αν κάνει. Αν και εδώ δεν ήταν η καλύτερή της, ούτε είχε και τόσα για να δουλέψει. Οι ερμηνείες όμως και όλων των υπόλοιπων πρωταγωνιστών ήταν καλές, με προεξάρχουσες του Μαξ Τιερόν (Ράϊαν) και της Έβα Λίνκ που με εξέπληξε, καθώς έδωσε, στον σχετικά λίγο χρόνο που είχε, μια αναλογικά πειστικότατη ερμηνεία, πολύ καλύτερη απ' ότι θα περίμενα. Καλή της συνέχεια!

  Σε κάθε περίπτωση, αξίζουν συγχαρητήρια στις Λόρενς και Σου που, σε αυτό το στάδιο της καριέρας τους, δέχθηκαν να παίξουν σε ένα ουσιαστικά "σλασεράκι", δείχνοντας πως οι ταινίες αυτές δεν πρέπει πάντα να σνομπάρονται. Δεν ήταν, όμως, απλό σλασεράκι, ήταν πολύ καλογυρισμένο και είχε έξυπνες ανατροπές, που κρατούσαν το ενδιαφέρον. Το πρόβλημα ήταν στο ρυθμό της ταινίας, που ενίοτε αργοπορούσε (και η σκηνή του φιλιού ήταν κομματάκι μακριά!). Γενικά, η ταινία προχωρούσε λίγο αργά στην αρχή, μέχρι περίπου τη μέση, όπου "εκτοξεύεται" το ενδιαφέρον με την πρώτη μεγάλη ανατροπή, αλλά κατόπιν μετά η κλιμάκωση παρατείνεται και χάνει λίγο την έντασή της. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, κάποια σημεία της ψυχοσύνθεσης του/της δράστη (δεν βάζω spoilers) δεν είναι εντελώς λογικά ή δεν επεξηγούνται επαρκώς.

  Παρόλ' αυτά, προς το τέλος η ένταση είναι συνεχής και ο συνδυασμός των γεγονότων που οδηγούν στην τελική κατάληξη είναι άψογα "χορογραφημένος". Η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή, τα κοντινά πλάνα καταφέρνουν όντως να προσθέσουν ένταση στις σκηνές αγωνίας ,και γενικά για μια ταινία που βασίζεται ουσιαστικά σε χιλιοπαιγμένη συνταγή, το ότι καταφέρνει να μας εκπλήξει, ακόμα και να μας τρομάξει κατά διαστήματα (στιγμιαία βέβαια), είναι απόδειξη ποιότητας. Αυτό είναι αυτή η ταινία ουσιαστικά: Ένα σχετικά καλό, σχετικά έξυπνο θρίλερ, όχι χωρίς μικρές αδυναμίες, που στηρίζεται κυρίως στους εξαιρετικούς πρωταγωνιστές και την υψηλή ποιότητά του. Αν δεν είχαμε δει ανάλογα (συνήθως κατώτερα) εγχειρήματα αμέτρητες φορές, σίγουρα θα τύχαινε πολύ μεγαλύτερης αναγνώρισης.

  Επομένως, μια ταινία που ενδείκνυται για αυτούς που ξέρουν τι πάνε να δουν. Αλλά αυτούς (όπως εμένα), δεν θα τους απογοητεύσει!