Kandahar: Σημείο Διαφυγής

1,5

Μια εξουθενωτική περιπέτεια, η οποία κινείται μεταξύ πολεμοχαρούς πατριωτισμού και αφελούς κριτικής.

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Μετά τη συνεργασία τους σε δύο ταινίες δράσης ("Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε", "Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο"), ο σκηνοθέτης Ρικ Ρόμαν Γουό επαναλαμβάνει τη συνταγή "ο Τζέραντ Μπάτλερ σε νέες περιπέτειες για να σώσει τον κόσμο". Αυτήν τη φορά, ο Βρετανός υποδύεται έναν μυστικό πράκτορα, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης αποστολής εγκλωβίζεται στο Αφγανιστάν μαζί με το διερμηνέα του. Ο χρόνος τους μετρά αντίστροφα, αφού έχουν μπει στο στόχαστρο των πάντων: των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν, των Ταλιμπάν, αλλά και του Ισλαμικού Κράτους!

Ο Γουό προσεγγίζει το θέμα του με κατάφωρα οριενταλιστική ματιά, στην καλύτερη ανακυκλώνοντας στερεότυπα και στη χειρότερη αναπτύσσοντας τις περίπλοκες γεωπολιτικές ισορροπίες της περιοχής με τη λογική της "διπλωματίας for dummies". Ενδεικτικό της αφέλειας του Γουό είναι ότι στη μέση της ταινίας ξαφνικά θυμάται πως ο δυτικός ιμπεριαλισμός ψιλο-είναι κακό πράγμα, οπότε αποκτά αφηγηματική προτεραιότητα το λαβωμένο παρελθόν του Άραβα διερμηνέα· μια απόπειρα για ηθικό άλλοθι που εκπυρσοκροτεί εκκωφαντικά. Κάπου, λοιπόν, ανάμεσα στο πολεμοχαρώς πατριωτικό και το φάλτσα αυτοκριτικό, το "Kandahar" επί της ουσίας είναι απλώς εξουθενωτικό.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Kandahar: Σημείο Διαφυγής

Kandahar
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 120 '
  • Ρικ Ρόμαν Γουό

Εγκλωβισμένοι στο Αφγανιστάν, ένας κατάσκοπος και ο διερμηνέας του έχουν ελάχιστο χρόνο να βρουν τρόπο διαφυγής, καθώς έχουν μπει στο στόχαστρο πολλαπλών τρομοκρατικών οργανώσεων και στρατιωτικών δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.