Ο Αθώος

3

Κύκνειο άσμα του μεγαλόπρεπου και εστέτ, μα απόμακρου εδώ Λουκίνο Βισκόντι, ο οποίος διασκευάζει με καυστική ειρωνεία ένα μυθιστόρημα του Γκαμπριέλε Ντ’Ανούντσιο.

O athoos

Στο κύκνειο κινηματογραφικό άσμα του, ένα ακόμα λουσάτο μελόδραμα αψεγάδιαστης λεπτομέρειας, ο εστέτ Λουκίνο Βισκόντι διασκευάζει ένα μυθιστόρημα του Γκαμπριέλε Ντ’Ανούντσιο και επιτίθεται με καυστικότατη ειρωνεία στην "παρωχημένη" ιστορικά ευρωπαϊκή μπουρζουαζία. Τραγικός εκπρόσωπός της ένας Σικελός αριστοκράτης των τελών του 19ου αιώνα, ο οποίος έχει εξασφαλίσει την κατανόηση της σύζυγού του για τις ερωτικές απιστίες του. Νιώθοντας υπεράνω ηθικής και νόμων, θα αρχίσει να ζηλεύει παθολογικά όταν η τελευταία φλερτάρει με ένα συγγραφέα και θα καταρρεύσει ψυχολογικά όταν εκείνη μείνει έγκυος απ' αυτόν. Η... φροϋδική αμφισβήτηση της εξουσίας του θα οδηγήσει στην τραγωδία, με τον πάντα μεγαλόπρεπο, μα υπερβολικά απόμακρο εδώ Βισκόντι να αναρωτιέται βαθυστόχαστα για την ενοχή και την εν συγχύσει αθωότητα όλων των πρωταγωνιστών της.

Ιταλία, Γαλλία. 1976. Διάρκεια: 129΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Αθώος

L’Innocente
3
  • Δραματική
  • 1976
  • Διάρκεια: 125 '
  • Λουκίνο Βισκόντι

Στη Ρώμη του 1891 ο αριστοκράτης Τούλιο έχει εξασφαλίσει την κατανόηση της συζύγου του για τις ερωτικές απιστίες του. Όταν, όμως, διαπιστώνει ότι εκείνη φλερτάρει με ένα συγγραφέα, αρχίζει να ζηλεύει παθολογικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.