Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 4/5

Μια νέα υπερηρωική περιπέτεια και δύο ελληνικές ταινίες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Guardians of the Galaxy 3 έρχονται «Guardians of the Galaxy 3»

Μια νέα υπερηρωική περιπέτεια και δύο ελληνικές ταινίες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Φύλακες του Γαλαξία 3

Ο Πίτερ Κουίλ και η παρέα του επιστρέφουν. Καθώς οι Φύλακες προσπαθούν να εγκλιματιστούν σε μια ήσυχη καθημερινότητα, σκοτεινά κομμάτια από το παρελθόν του Ρόκετ έρχονται στην επιφάνεια, τα οποία απειλούν την ίδια την ύπαρξη της ομάδας.

Η Βαλέρια Παντρεύεται

Ισραηλινό δράμα με φεστιβαλική διαδρομή. Η Βαλέρια, μια νεαρή Ουκρανή, φτάνει στο Ισραήλ για να γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο γάμος τους έχει κανονιστεί μέσω διαδικτύου – ακριβώς όπως και ο γάμος της μεγαλύτερης αδερφής της κοπέλας, Κριστίνα, που ζει ήδη εδώ και χρόνια παντρεμένη στο Ισραήλ. Τίποτε όμως δεν θα κυλήσει ομαλά μετά από αυτή την άφιξη. Αργυρός Αλέξανδρος στο τμήμα Meet The Neighbors στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Saison Morte

Crime thriller του Θανάση Τότσικα. Ύστερα από κλήση, αστυνομικοί καταφτάνουν σε ξενοδοχείο που βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία, μονάχα για να ανακαλύψουν έναν άνδρα τραυματισμένο και δολοφονημένους την ιδιοκτήτρια και έναν υπάλληλο. Ο επιζών, τότε, προσπαθεί πάση θυσία να αποδείξει πως δεν είναι ο ένοχος και παράλληλα, να εξηγήσει τις λεπτομέρειες μιας τρομερά μυστηριώδους υπόθεσης.

Έμμονες Ώρες στον Τόπο της Πραγματικότητας

Ντοκιμαντέρ για την πρωτοπόρο σκηνοθέτιδα Αντουανέττα Αγγελίδη. Μια μυστική εξομολόγηση της πρωτοπόρου φεμινίστριας σκηνοθέτριας Αντουανέττας Αγγελίδη στην κόρη της Ρέα Βαλντέν – και στον κόσμο. Για το βλέμμα, τη ζωή, τα οράματα και τις ταινίες της, και τη συγκλονιστική εμπειρία της τύφλωσης. Φτιαγμένη σε ένα διαμέρισμα, στην καραντίνα, μια ταινία για τον εσωτερικό κόσμο, το μυστικό τόπο όπου βρίσκεις το Άλλο.

Απλώς Υπέροχη

Animated υπερηρωικές περιπέτειες. Το Σούπερ Λιοντάρι καλείται να ανακηρύξει το διάδοχό του στις υπερηρωικές κοινωνικές υποχρεώσεις, θέση για την οποία η 11χρονη κόρη του Χέντβιχ μοιάζει αυτονόητη επιλογή. Εκείνος, όμως, έχει διαφορετική άποψη. Έτσι, όταν επιλέξει κάποιον άλλο για να το διαδεχθεί, η Χέντβιχ είναι αποφασισμένη να του αποδείξει πως κάνει λάθος.

Παραπάνω από Άντρας

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πάολο Σορεντίνο με τον Τόνι Σερβίλο. Οι βίοι παράλληλοι ενός ποπ τραγουδιστή που βλέπει την καριέρα του να καταρρέει εξαιτίας ενός σεξουαλικού σκανδάλου και ενός ποδοσφαιριστή που αναγκάζεται να αποσυρθεί εξαιτίας ενός τραυματισμού.

Ταξίδι στα Κύθηρα

Πολυβραβευμένος Θόδωρος Αγγελόπουλος του 1984. Ένας πολιτικός πρόσφυγας επιστρέφει μετά από 32 χρόνια εξορίας στην πατρίδα, αλλά συνεχίζει να νιώθει ξένος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.