Μάλιστα, Σεφ!

1,5

Μια ιστορία αναγκαστικής συνύπαρξης διαφορετικών χαρακτήρων ανακατεύει στο καζάνι όλες τις ανάλογες σεναριακές ευκολίες και σερβίρει μια προβλέψιμη κομεντί κοινωνικής αλληλεγγύης.

Malista chef

Συναντώντας ξανά την αγαπημένη του πρωταγωνίστρια Οντρέ Λαμί, ο Λουί-Ζιλιέν Πετί επιστρέφει με άλλο ένα κινηματογραφικό σχόλιο πάνω στην αντιφατική πολυπολιτισμικότητα της σύγχρονης Γαλλίας και από το δημοτικό κέντρο υποδοχής αστέγων γυναικών ("Οι Αόρατες") μας μεταφέρει σε μια δομή υποδοχής και ενσωμάτωσης προσφύγων. Εκεί θα αναγκαστεί να δουλέψει η στριμωγμένη οικονομικά Κατί, σου-σεφ με όνειρο να ανοίξει κάποια στιγμή το δικό της εστιατόριο. Εντελώς απρόθυμη αρχικά, θα κάνει την ανάγκη φιλότιμο, αλλά τελικά το πάθος της για τη μαγειρική θα αλλάξει τη ζωή πολλών νεαρών μεταναστών.

Μια ιστορία αναγκαστικής συνύπαρξης διαφορετικών χαρακτήρων ανακατεύει στο καζάνι όλες τις ανάλογες σεναριακές ευκολίες και σερβίρει μια εντελώς προβλέψιμη κομεντί κοινωνικής αλληλεγγύης. Περισσότερο αμερικανιά, παρά γαλλικουριά, η ταινία του Πετί λειαίνει όλες τις οξείες γωνίες της καταγγελίας της, η οποία όμως δεν αγγίζει τους καλοσυνάτους, ευφυείς και αλτρουιστές πρωταγωνιστές της, αλλά ούτε και τη λογική των τηλεοπτικών γαστριμαργικών realities που αρχικά σατιρίζει και τελικά αποδέχεται πανηγυρικά.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Μάλιστα, Σεφ!

La Brigade
1,5
  • Κομεντί
  • 2022
  • Διάρκεια: 97 '
  • Λουί - Ζιλιέν Πετί

Η Κατί είναι μια σου-σεφ που ονειρεύεται ν’ ανοίξει το δικό της εστιατόριο. Στριμωγμένη οικονομικά, θα δεχτεί απρόθυμα να δουλέψει σε μια δομή για πρόσφυγες, όπου το πάθος της για τη μαγειρική θα αλλάξει τη ζωή πολλών νεαρών μεταναστών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.