Ο Εξορκιστής του Βατικανού

0,5

Ο Ράσελ Κρόου καταδιασκεδάζει ως χιουμορίστας δαιμονοκυνηγός σε μια «αληθινή» ιστορία μάχης της καθολικής πίστης (και ιστορίας) με το απόλυτο κακό, η οποία, ευτυχώς, βγάζει πιο πολύ γέλιο παρά τρόμο.

O exorkistis tou Vatikanou

Γνωστή και γραφική φιγούρα του σύγχρονου καθολικισμού, ο Ιταλός Γκαμπριέλε Αμόρθ υπηρέτησε μια τριαντακονταετία ως αρχιεξορκιστής του Βατικανού (1986-2016), γράφοντας μάλιστα μια σειρά ευπώλητων βιβλίων με τις περιπέτειές του. Δύο από τους 170.000, κατά δήλωσή του, εξορκισμούς της καριέρας του ζωντανεύουν στην καινούργια ταινία του Τζούλιους Έιβερι ("Ο Νόμος της Σιωπής", "Overlord"): ο πρώτος ως (συνειδητό) σύντομο ανέκδοτο και ο δεύτερος ως θρησκευτική αποστολή ύψιστης κρισιμότητας, μιας και ο ίδιος ο πάπας αναθέτει το καλοκαίρι του 1987 στον πατέρα Γκαμπριέλε να ερευνήσει το δαιμονισμό ενός νεαρού αγοριού στην Ισπανία. Εκεί, ο έμπειρος εξορκιστής θα έρθει μπροστά σε μια αιωνόβια συνωμοσία που η Αγία Έδρα προσπάθησε για αιώνες να κρατήσει κρυφή και ο Ράσελ Κρόου θα καταδιασκεδάσει ως cool χιουμορίστας δαιμονοκυνηγός σε μια "αληθινή" ιστορία μάχης της καθολικής πίστης (και ιστορίας) με το απόλυτο κακό, η οποία, ευτυχώς, βγάζει πιο πολύ γέλιο παρά τρόμο.  

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Εξορκιστής του Βατικανού

The Pope's Exorcist
0,5
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 103 '
  • Τζούλιους Έιβερι

Ο ιερέας Γκαμπριέλε Άμορθ, αρχιεξορκιστής του Βατικανού, ερευνά το δαιμονισμό ενός νεαρού αγοριού και έρχεται αντιμέτωπος με μια αιωνόβια συνωμοσία που η Αγία Έδρα προσπάθησε για αιώνες να κρατήσει κρυφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.