Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών

2

Το διάσημο roleplaying game ζωντανεύει ως μια θεαματική, μπριόζα, όσο και αθεράπευτα χολιγουντιανή περιπέτεια επικής φαντασίας. Βλέπεται ευχάριστα, χωρίς να μπορεί να εκπλήξει κανέναν ενήλικο θεατή.

Dungeons & Dragons 10

Βρίσκοντας την έμπνευση σε κάθε γωνιά της ποπ κουλτούρας, το Χόλιγουντ δοκίμασε το 2000 να μεταφέρει στην οθόνη τον παραμυθένιο κόσμο του Dungeons & Dragons, ίσως του πιο επιδραστικού επιτραπέζιου παιχνιδιού ρόλων (roleplaying game). Η παταγώδης εμπορική αποτυχία της ταινίας, όμως, έστειλε τις δύο συνέχειές του, γυρισμένες το 2005 και το 2011, κατευθείαν στην τηλεόραση και το home entertainment, αντίστοιχα. Αλλά η επέλαση του fantasy στο σύγχρονο σινεμά ("Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", "Χάρι Πότερ", ακόμα και το "Avatar") ανέβασε τις μετοχές του παιχνιδιού, μιας και η δημοφιλία του D&D, το οποίο επιτρέπει σε κάθε παίκτη να δημιουργήσει τον δικό του χαρακτήρα μέσα σε ένα σκηνικό φαντασίας, αυξανόταν διαρκώς.
Έτσι φτάνουμε στους κωμικούς σεναριογράφους και σκηνοθέτες Τζον Φράνσις Ντάλεϊ και Τζόναθαν Γκόλντσταϊν ("Game Night"), οι οποίοι υπογράφουν ένα φιλόδοξο reboot με ήρωα τον Έντζι, έναν χαρισματικό κλέφτη που παγιδεύεται από έναν διεφθαρμένο άρχοντα και ξεκινάει, παρέα με μια χούφτα ετερόκλητων χαρακτήρων, την αναζήτηση μιας μυθικής περικεφαλαίας, η οποία θα τον βοηθήσει να εκδικηθεί και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της μονάκριβης κόρης του. Η παραμυθένια αίσθηση πατάει με το ένα πόδι σε παλιομοδίτικες ταινίες δράσης και με το άλλο στα ειδικά εφέ, χωρίς να χάνει την αίσθηση του μέτρου, αλλά και χωρίς να είναι φυσικά το "The Princess Bride". Όσο η πλοκή προχωράει από επεισόδιο σε επεισόδιο το διασκεδαστικό θέαμα χάνει τη φρεσκάδα του, αλλά τελικά ο κόσμος του διάσημου roleplaying game ζωντανεύει ως μια φαντασμαγορική, μπριόζα, όσο και… αθεράπευτα χολιγουντιανή περιπέτεια επικής φαντασίας. Βλέπεται ευχάριστα, χωρίς όμως να μπορεί να εκπλήξει ούτε έναν ενήλικο θεατή.

ΗΠΑ, Καναδάς. 2023. Διάρκεια: 134΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
2
  • Φαντασίας
  • 2023
  • Διάρκεια: 134 '
  • Τζόναθαν Γκόλντσταϊν

Παγιδευμένος από έναν διεφθαρμένο άρχοντα, ένας χαρισματικός κλέφτης ξεκινάει, παρέα με μια χούφτα ετερόκλητων χαρακτήρων, την αναζήτηση μιας μυθικής περικεφαλαίας, η οποία θα τον βοηθήσει να εκδικηθεί και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της μονάκριβης κόρης του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.