65

1,5

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με τους δεινόσαυρους σε μια μονοδιάστατη sci-fi περιπέτεια επιβίωσης που αποφεύγει τις πρωτότυπες ιδέες όπως ο διάβολος το λιβάνι.

65

Αν και βετεράνος πεζοναύτης, ο πολυάσχολος και περιζήτητος Άνταμ Ντράιβερ δεν αρέσκεται σε περιπετειώδεις ρόλους, εξαιρουμένου φυσικά αυτού του Κάιλο Ρεν στην τελευταία τριλογία του "Star Wars". Είναι λοιπόν άξιο απορίας το ότι δέχτηκε να υποδυθεί τον Μιλς, πιλότο από τον πλανήτη Σομάρις ο οποίος δέχεται να συμμετάσχει σε μια διετή διαστημική αποστολή για να μπορέσει να εξασφαλίσει την οικονομικά απαιτητική φαρμακευτική θεραπεία της κόρης του. Το σκάφος του, όμως, θα συγκρουστεί με έναν αστεροειδή και θα συντριβεί σ’ έναν άγνωστο πλανήτη. Την Γη πριν 65 εκατομμύρια χρόνια! Μαζί με την μικρή Κόα, η οποία δεν γνωρίζει λέξη αγγλικά (τα οποία φυσικά και μιλάνε στον… Σομάρις), είναι οι μοναδικοί επιζώντες, χαμένοι σ’ έναν άγνωστο τόπο γεμάτο επικίνδυνα προϊστορικά πλάσματα.

Ο Άνταμ Ντράιβερ τα βάζει με τους δεινόσαυρους σε μια μονοδιάστατη sci-fi περιπέτεια επιβίωσης που αποφεύγει τις πρωτότυπες ιδέες όπως ο διάβολος το λιβάνι. Διπλά απογοητευτικό για τη στόφα του εκλεκτικού σταρ, αλλά και τις δυνατότητες των Σκοτ Μπεκ και Μπράιαν Γουντς, σεναριογράφων του "Ένα Ήσυχο Μέρος" (και σκηνοθετών των απογοητευτικών θρίλερ τρόμου "Nightlife" και "Haunt"). Απ’ αρχής μέχρι τέλους η ταινία τους μοιάζει σαν ανέμπνευστη αντιγραφή του απογοητευτικότατου "After Earth" του Νάιτ Μ. Σιάμαλαν, με τον αφοσιωμένο Ντράιβερ να παιδεύεται να δώσει υπόσταση σε ένα στοιχειωδώς σκιαγραφημένο χαρακτήρα "στα όριά του". Εξίσου διάφανος είναι και ο ρόλος της Κόα, με τα δραματικά ξεσπάσματα του πρωταγωνιστικού διδύμου ("γιατί μου είπες ψέματα για την οικογένειά μου;") να σφηνώνονται βιαστικά ως δραματικές ανάσες σε μια επεισοδιακή πλοκή την οποία οδηγεί με αυτόματο πιλότο η ακατάπαυστη κι ελάχιστα πειστική δράση.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

65

1,5
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2023
  • Διάρκεια: 93 '
  • Σκοτ Μπεκ

Ύστερα από μια σύγκρουση με αστεροειδή, το σκάφος του πιλότου Μιλς συντρίβεται σ’ έναν άγνωστο πλανήτη. Τη Γη πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.