"The Movie Critic": Ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζει την τελευταία ταινία του;

Γύρω από μια θρυλική κριτικό κινηματογράφου φημολογείται πως περιστρέφεται το δέκατο φιλμ του κορυφαίου σκηνοθέτη.

Κουέντιν Ταραντίνο

Παρότι το σενάριο φυλάσσεται σαν επτασφράγιστο μυστικό και οι πληροφορίες δεν έχουν απολύτως επιβεβαιωθεί, πηγές του έγκριτου αμερικανικού μέσου Hollywood Reporter αποκαλύπτουν σε αποκλειστικότητα τον τίτλο και το θέμα της δέκατης και τελευταίας ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο.

Ο σκηνοθέτης που έχει στιγματίσει την ποπ κουλτούρα με ταινίες όπως το "Pulp Fiction" και το "Kill Bill", έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει πως μετά την επόμενη ταινία του θα αποσυρθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Hollywood Reporter, αυτή θα τιτλοφορείται "The Movie Critic" και δρομολογείται για γύρισμα το προσεχές φθινόπωρο. Αυτήν την περίοδο ο Ταραντίνο συζητά με στούντιο για την αγορά του σεναρίου.

Διαβάστε Επίσης

Η πλοκή τοποθετείται στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '70 και η κεντρική ηρωίδα είναι μια γυναίκα, η οποία λένε οι πηγές πως προσιδιάζει στη θρυλική Αμερικανίδα κριτικό κινηματογράφου Πολίν Καέλ. Πρόκειται για μια από τις πιο επιδραστικές και ευφυείς πένες του κλάδου, την οποία θαυμάζει ιδιαίτερως ο Ταραντίνο. Εάν ισχύει πως ο χαρακτήρας βασίζεται εκείνη, έχει επιπλέον ενδιαφέρον να γνωρίζουμε πως στα late '70s η Καέλ είχε αναλάβει μια σύντομη θητεία ως σύμβουλος στα στούντιο της Paramount.

Τα διασημότερα κείμενα της Καέλ δημοσιεύθηκαν στο New Yorker και κυκλοφόρησε μια σειρά από σπουδαία κινηματογραφικά βιβλία, ενώ στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της "What She Said: The Art of Pauline Kael" μεταξύ των ομιλητών είναι και ο Ταραντίνο.

Θυμίζουμε, τέλος, πως ο Ταραντίνο αυτήν την περίοδο ετοιμάζει και μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο βιβλίο του "Cinema Speculation".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 5 καλύτερες ταινίες του Ακίρα Κουροσάβα

Επιλέγουμε τα πέντε αριστουργήματα του αξεπέραστου Ιάπωνα σκηνοθέτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
23/03/2023

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.