"The Movie Critic": Ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζει την τελευταία ταινία του;

Γύρω από μια θρυλική κριτικό κινηματογράφου φημολογείται πως περιστρέφεται το δέκατο φιλμ του κορυφαίου σκηνοθέτη.

Κουέντιν Ταραντίνο

Παρότι το σενάριο φυλάσσεται σαν επτασφράγιστο μυστικό και οι πληροφορίες δεν έχουν απολύτως επιβεβαιωθεί, πηγές του έγκριτου αμερικανικού μέσου Hollywood Reporter αποκαλύπτουν σε αποκλειστικότητα τον τίτλο και το θέμα της δέκατης και τελευταίας ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο.

Ο σκηνοθέτης που έχει στιγματίσει την ποπ κουλτούρα με ταινίες όπως το "Pulp Fiction" και το "Kill Bill", έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει πως μετά την επόμενη ταινία του θα αποσυρθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Hollywood Reporter, αυτή θα τιτλοφορείται "The Movie Critic" και δρομολογείται για γύρισμα το προσεχές φθινόπωρο. Αυτήν την περίοδο ο Ταραντίνο συζητά με στούντιο για την αγορά του σεναρίου.

Διαβάστε Επίσης

Η πλοκή τοποθετείται στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '70 και η κεντρική ηρωίδα είναι μια γυναίκα, η οποία λένε οι πηγές πως προσιδιάζει στη θρυλική Αμερικανίδα κριτικό κινηματογράφου Πολίν Καέλ. Πρόκειται για μια από τις πιο επιδραστικές και ευφυείς πένες του κλάδου, την οποία θαυμάζει ιδιαίτερως ο Ταραντίνο. Εάν ισχύει πως ο χαρακτήρας βασίζεται εκείνη, έχει επιπλέον ενδιαφέρον να γνωρίζουμε πως στα late '70s η Καέλ είχε αναλάβει μια σύντομη θητεία ως σύμβουλος στα στούντιο της Paramount.

Τα διασημότερα κείμενα της Καέλ δημοσιεύθηκαν στο New Yorker και κυκλοφόρησε μια σειρά από σπουδαία κινηματογραφικά βιβλία, ενώ στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της "What She Said: The Art of Pauline Kael" μεταξύ των ομιλητών είναι και ο Ταραντίνο.

Θυμίζουμε, τέλος, πως ο Ταραντίνο αυτήν την περίοδο ετοιμάζει και μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο βιβλίο του "Cinema Speculation".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.