Μικρή μου Σολάνζ

3

Η τρυφερή απλότητα του Φρανσουά Τριφό καθοδηγεί ένα χαμηλής έντασης χρονικό ενηλικίωσης. Ευαίσθητο, αν και υπερβολικά λιτό, με πειστική ερμηνεία από την εύθραυστη Τζαντ Σπρινγκέρ.

Mikri mou Solange

Η 13χρονη Σολάνζ προσπαθεί να βρει τη θέση της στη σχολική καθημερινότητα, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως η οικογενειακή της γαλήνη διαταράσσεται επικίνδυνα από τους συνεχείς τσακωμούς των γονιών της. Η αβεβαιότητά της διαρκώς μεγαλώνει, αν και ο πατέρας της τής εξηγεί πως δεν μπορεί από τώρα να τα καταλάβει όλα: "Υπάρχει ο κόσμος των παιδιών και ο κόσμος των ενηλίκων". Δεν της λέει όμως πως δεν είναι στο χέρι της πότε θα περάσει από τον έναν στον άλλον.

Η τρυφερή απλότητα του Φρανσουά Τριφό καθοδηγεί τον αποχαιρετισμό της Σολάνζ στην εποχή της αθωότητας μέσα από ένα χαμηλής έντασης χρονικό ενηλικίωσης. Ευαίσθητο, αν και υπερβολικά λιτό, μιας και η Αξέλ Ροπέρ (σεναριογράφος του "Κυρία Χάιντ") δουλεύει με ημιτόνια. Με σιωπές, μικρές συμπτώσεις που γίνονται αλληγορίες, όπως το ποίημα του Πολ Βερλέν, με διακριτικές επιλογές χρωμάτων (από το "ξένοιαστο" πρώτο μέρος του φιλμ στους πιο γκρίζους τόνους του δευτέρου) και με δραματικό οδηγό την αβίαστα πειστική ερμηνεία της εύθραυστης Τζαντ Σπρινγκέρ.

Γαλλία. 2021. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρή μου Σολάνζ

Petite Solange
3
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 86 '
  • Αξέλ Ροπέρ

Η 13χρονη Σολάνζ προσπαθεί να βρει τη θέση της στη σχολική καθημερινότητα, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως η οικογενειακή της γαλήνη διαταράσσεται επικίνδυνα από τους συνεχείς τσακωμούς των γονιών της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.