Οι 5 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 4ο Positively Different Film Festival

Heaven Reaches Down short1 «Heaven Reaches Down»

Ανάβει τους προβολείς του για 4η χρονιά το αφιερωμένο στις μικρού μήκους Positively Different Film Festival (16-19/3), το οποίο με έδρα τον κινηματογράφο Τριανόν παρουσιάζει 40 φιλμ από 17 χώρες, τα οποία ξεδιπλώνονται σε ένα πρόγραμμα που αποτελείται από 7 διαφορετικές θεματικές.

Η φετινή διοργάνωση πλαισιώνεται από το γενικό τίτλο "Αντιστάσεις / Resistances" και εμπλουτίζει τις δράσεις της διοργανώνοντας παράλληλες προβολές σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ, Ντακάρ και Βερολίνο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του φεστιβάλ, αναφορικά με τις φετινές μικρού μήκους σημειώνεται πως "καθεμία εκφράζει αγωνίες, ιδέες και αναζητήσεις για τους διαφορετικούς κόσμους που ζούμε αλλά και αυτούς που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Οι θεματικές κοιτούν ολιστικά και κριτικά την έννοια της διαθεματικότητας· εξετάζουν με την μπερδεμένη φύση της και τα όρια της σε συνάρτηση με οικουμενικές παραδοχές – το σώμα, το χώρο, τα όρια – αλλά και πραγματικότητες που συγκροτούμε – τις σχέσεις, τις κοινότητες, την καθημερινότητα".

Το πρόγραμμα προβολών συμπληρώνεται από συζητήσεις, μουσικές και πολυμεσικές παραστάσεις. Οι μικρού μήκους διαγωνίζονται για τέσσερα βραβεία - κριτικής επιτροπής, κοινού, καλύτερης ελληνικής παραγωγής, βραβείο επιμελητικής ομάδας - συνοδευόμενα από χρηματικά έπαθλα σε μία προσπάθεια έμπρακτης στήριξης των δημιουργών.

Επιπλέον, σημειώστε πως ειδικά για τις 16/3 όλες οι προβολές είναι δωρεάν, ύστερα από απόφαση του φεστιβάλ να συντονιστεί με τις δράσεις στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.

Να τους Διαβάσω Ποιήματα1
"Να τους Διαβάσω Ποιήματα"

Ακολουθούν παρακάτω οι 5 ταινίες του φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε:

Να Τους Διαβάσω Ποιήματα (Αλέξης Χατζηγιάννης)
Ένα ρόουντ τριπ με έναν νταλικέρη και έναν ποιητή τους οδηγεί σε ένα γκροτέσκο και επικίνδυνο σλαμ ποίησης. Αλλά είναι Χριστούγεννα, και τα θαύματα είναι πραγματικά.

Can A Mountain Recall short
"Can A Mountain Recall?"

Can A Mountain Recall? (Delfina Carlota Vazquez)
Ο καπνός που βγαίνει από το ηφαίστειο προμηνύει μία καταπιεσμένη, αλλά επαναστατική καρδιά. Υπάρχει ενσυναίσθηση μεταξύ της έκρηξης του ηφαιστείου και του κοινωνικού αιτήματος;

The Delivery short
"The Delivery"

The Delivery (Katarzyna Sikorska)
Η Alicja μετράει τις βδομάδες μέχρι να γεννηθεί η κόρη της. Ανυπομονεί όχι μόνο για το παιδί της, αλλά και για τον σύζυγό της που δουλεύει στο εξωτερικό. Η Oksana, μία νεαρή Ουκρανή, φτάνει για να τη βοηθήσει να φέρει την πολυπόθητη κόρη της στον κόσμο, αλλά η ζωή κάτω από την ίδια στέγη γίνεται πιο δύσκολη απ' ό,τι περιμένουν.

Heaven Reaches Down short2
"Heaven Reaches Down"

Ηeaven Reaches Down to Earth (Tebogo Malebogo)
Όταν το Tau φτάνει σε μία συνειδητοποίηση για τη σεξουαλικότητά του, προκαλεί ένα ποτάμι σκέψεων και συναισθημάτων στο Tumelo - τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο μεταξύ τους.

Left Handed (Nasrin Mohammadpour)
H Maryam είναι μία 38χρονη γυναίκα που είναι επικεφαλής μίας τετραμελούς οικογένειας. Αγωνιζόμενη να ξεπληρώσει τα χρέη της, αποφασίζει να φτάσει στα άκρα, και σιγά σιγά προετοιμάζεται για τη νέα της ζωή. Ωστόσο, μία νέα μοίρα την περιμένει.

Left Handed short
"Left Handed"

Πληροφορίες 4ου Positively Different Film Festival:

@positivelydifferentff | www.positively-different.net
16 ως και 19 Μαρτίου 2022
ΤΡΙΑΝΟΝ | Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια):
Γενική είσοδος: 5 ευρώ /σετ (3 ευρώ με επίδειξη φοιητιτικού πάσου, κάρτα ανεργίας, ΑμεΑ

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".