"Off The Rails": Ένα ντοκιμαντέρ για το παρκούρ έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το CineDoc παρουσιάζει την ιστορία δύο εφήβων της αγγλικής εργατικής τάξης οι οποίοι αψηφούν τη βαρύτητα.

Off the Rails Ⓒ Rikke Brewer

Από τις 8 Φεβρουαρίου, το CineDoc επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με το ντοκιμαντέρ "Off The Rails" του Πίτερ Ντέι. Δύο έφηβοι της αγγλικής εργατικής τάξης, ο Ρίκι και ο Έιντεν, αφοσιώνονται στο UrbEx και στο παρκούρ, αψηφώντας τη βαρύτητα, ελπίζοντας ότι τα εκατομμύρια likes που λαμβάνουν θα αποτελέσουν το εισιτήριό τους για να ξεφύγουν από τη βαρετή πόλη του Γκίλντοφορντ. Όμως, το τραύμα που τους προκαλεί ο θάνατος ενός στενού φίλου, αναμοχλεύει σκοτεινές ιστορίες διαλυμένων οικογενειών και εύθραυστης ψυχικής ισορροπίας, απειλώντας να βγάλει και τους δύο…"off the rails", δηλαδή "εκτός πορείας".

Off the Rails
Ⓒ Hector Pitt

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2022, όπου ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος. Επιλέχθηκε επίσημα στο Sheffield DocFest και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου, συνεχίζοντας τη φεστιβαλική του πορεία. Η ταινία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Νεοζηλανδέζικης Ταινίας στο Doc Edge και το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ για νέους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πάρνου (Εσθονία).

Μετά την προβολή στις 8 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Άγγελο Πουλή. Γνωστός ως πρωτοπόρος και ιδρυτής της πρώτης επίσημης ελληνικής ομάδας Παρκούρ (NSA) το 2007, ο Άγγελος Πουλής είναι αθλητής παρκούρ, πρόεδρος κριτών παρκούρ στην Ελλάδα και επίσημος κριτής της International Gymnastics Federation (FIG). Μαζί του θα βρίσκεται και ο ιδρυτής της σχολής Athens Parkour Academy, Πάνος Αλμανλής.

Αγορά εισιτηρίων εδώ.

Πρόγραμμα προβολών

8 Φεβρουαρίου  – 8 μ.μ. – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

8 Φεβρουαρίου – 6 μ.μ. – Σταύρος Τορνές, Θεσσαλονίκη

12 Φεβρουαρίου – 4 μ.μ. – Δαναός 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βάλερι Κοντάκος και η άγνωστη "Βασίλισσα της Νέας Υόρκης"

Συνομιλούμε με τη σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ που συζητήθηκε όσο ελάχιστα στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (βραβείο ΠΕΚΚ).

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/03/2023

Το Μπλε Καφτάνι

Γλυκόπικρο δράμα πολλαπλής απελευθέρωσης (συναισθηματικής, γυναικείας, σεξουαλικής) με δεξιοτεχνική σεναριακή ισορροπία, αφηγηματική ευαισθησία και πλήθος φεστιβαλικών βραβείων (Κάννες, Αθήνα, Μαρακές, βραχεία λίστα διεθνούς Όσκαρ).

Τα Οχτώ Βουνά

Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες για την επική αναζήτηση του νοήματος της ζωής μέσα από μια απλόχερη σε εικαστικό μεγαλείο, αλλά ανοικονόμητη ιστορία περιπετειώδους "συνύπαρξης".

Ο Άρχοντας των Μυρμηγκιών

Διδακτική εξιστόρηση ενός αληθινού γεγονότος, η οποία κριτικάρει με θάρρος, αλλά χωρίς κινηματογραφική πυγμή την ιταλική (και όχι μόνο) πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα του ’60.

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών

Το διάσημο roleplaying game ζωντανεύει ως μια θεαματική, μπριόζα, όσο και αθεράπευτα χολιγουντιανή περιπέτεια επικής φαντασίας. Βλέπεται ευχάριστα, χωρίς να μπορεί να εκπλήξει κανέναν ενήλικο θεατή.

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης

Βραβείο των Ελλήνων κριτικών στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για ένα κινηματογραφικά απλό, όσο και χιουμοριστικό, νοσταλγικό και κατά στιγμές ευρηματικό σχόλιο πάνω στο αμερικανικό όνειρο.

Ζλάταν

Χλιαρή εξιστόρηση της αληθινής ζωής ενός σπουδαίου και sui generis ποδοσφαιριστή, η οποία στέκεται μοναχά στα ελάχιστα ενδιαφέροντα, προφανή και σχηματικά.